Dobro došli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi članak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 


slika03

slika03


   12. srpanj 2009. - Gornja Stubica - sprint triatlon


   U nedilju je održan 8. Zagorski triatlon koji je ujedno bio i državno prvenstvo u sprint triatlonu. Na utrci se okupilo stotinjak natjecatelja iz cijele Hrvatske. Okupila se vrlo jaka konkurencija, šta je značilo zanimljivu i neizvjesnu utrku. Tako među najboljima su bili Dejan Patrčević (iako je prošli viked odradia Ironman u Austriji), Matija Lukina, Matej Šporar, Petković Gordan, Čubrić Zvonko, Matia Milovan i dr.   Vrijeme je bilo odlično, ne prevruće. Plivala su se dva kruga u jezeru koje je bilo 24 stupnja. Prvo su startali muški i štafete, a 10 minuta kasnije cure. Na plivanju je poveo Lukina, par sekundi iza njega Patrčević, Čubrić koji uspijeva isplivati sa prvima uz 1 trening plivanja tjedno (i to je upitno), Milovan, Marić, Papišta i Šporar. U drugoj grupi su bili Pešec, Petković, Burazer i Vištica. Kako je i tranzicija važan segment u triatlonu pokazalo se i u ovoj utrci. Nakon T1 formirala se grupa Patrčević, Milovan, Šporar koja je ulovila Lukinu i tako vozila do kraja biciklističkog segmenta uz napomenu da je Milovan malo zaostao na brdo i ušao u T2 između dvije grupe. U drugoj grupi su bili Čubrić, Marić i Papišta dok su se kroz tranziciju odvojili Petković i Burazer koji su na 5 km ulovili grupu ispred te tako vozili do kraja. Vištica je izgubio 5 sekundi na plivanju i vozio sam iza grupe te do kraja izgubio skoro 2 minute. Na trčanju su se do pred kraj prvog kruga držali zajedno Patrčević, Lukina i Šporar. 40ak sekundi iza bio je Petković, a iza njega Čubrić, Milovan i Marić. U drugi krug ulazi Patrčević sa par sekundi prednosti ispred Lukine i Šporara te 40 sekundi ispred Petkovića. U drugom krugu Lukina prestiže Dejana te ulazi u cilj kao pobjednik te novi prvak Hrvatske u sprint triatlonu. Drugi je bio Patrčević a treći Šporar. 4. mjesto pripalo je Petkoviću, 5. Vištica, 6. Milovan, 7. Čubrić, 8. Marić, 9. Franić i 10. Burazer.

   Cure su startale 10 minuta iza muške utrke. Prva je isplivala Sara Vilić a iza nje Daria Pletikapa i Matea Petak. Na biciklu je Daria ulovila Saru i s njom vozila do T2. Iza su Marina Milković i Vlatka Škudar zajedničkim radom na biciklu došle na trčanje kao 3. i 4. Na trčanju Daria nije imala problema te je s lakoćom pobijedila s novim rekordom staze. Druga je bila Sara, 3. Vlatka Škudar, a 4. Marina Milković.

   Splićani su na utrku krenuli rano ujutro, oko 5.45h. Skupila se mala ali dobra ekipa. Uz vozača Pavića, za nastupe su bili spremni Branko Tucak, Romeo Makaj, Jelić-Mrčelić Gorana i Krešimir Tijardović, a u Stubici nas je već dočeka Boris Vučemilović.

   Krešimir Tijardović je ukupno završia na 13. misto, a 9. u kategoriji seniori1. Branko Tucak je završio ukupno na 36. mjestu, a 2. u kategoriji veterani2. Boris Vučemilović je završio na 40. misto ukupno i 10. u kategoriji seniori2. Romeo Makaj 58. ukupno a 1. u kategoriji veterani3. Jelić-Mrčelić Gorana je ukupno završila kao 5. žena, a 2. u kategoriji seniorki.

   Uspješno odrađenu trku i dobro provedenu nedilju smo još ulipšali večerom u Mirjane pri povratku u Split.

   Kompletni rezultati su na: http://www.triatlon.hr/rezultati/


Krešimir Tijardović   

slika03


 


TK Split