Dobro do´┐Żli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi ´┐Żlanak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 


slika03

slika03


   12. srpanj 2009. - Gornja Stubica - sprint triatlon


   U nedilju je odr´┐Żan 8. Zagorski triatlon koji je ujedno bio i dr´┐Żavno prvenstvo u sprint triatlonu. Na utrci se okupilo stotinjak natjecatelja iz cijele Hrvatske. Okupila se vrlo jaka konkurencija, ´┐Żta je zna´┐Żilo zanimljivu i neizvjesnu utrku. Tako me´┐Żu najboljima su bili Dejan Patr´┐Żevi´┐Ż (iako je pro´┐Żli viked odradia Ironman u Austriji), Matija Lukina, Matej ´┐Żporar, Petkovi´┐Ż Gordan, ´┐Żubri´┐Ż Zvonko, Matia Milovan i dr.   Vrijeme je bilo odli´┐Żno, ne prevru´┐Że. Plivala su se dva kruga u jezeru koje je bilo 24 stupnja. Prvo su startali mu´┐Żki i ´┐Żtafete, a 10 minuta kasnije cure. Na plivanju je poveo Lukina, par sekundi iza njega Patr´┐Żevi´┐Ż, ´┐Żubri´┐Ż koji uspijeva isplivati sa prvima uz 1 trening plivanja tjedno (i to je upitno), Milovan, Mari´┐Ż, Papi´┐Żta i ´┐Żporar. U drugoj grupi su bili Pe´┐Żec, Petkovi´┐Ż, Burazer i Vi´┐Żtica. Kako je i tranzicija va´┐Żan segment u triatlonu pokazalo se i u ovoj utrci. Nakon T1 formirala se grupa Patr´┐Żevi´┐Ż, Milovan, ´┐Żporar koja je ulovila Lukinu i tako vozila do kraja biciklisti´┐Żkog segmenta uz napomenu da je Milovan malo zaostao na brdo i u´┐Żao u T2 izme´┐Żu dvije grupe. U drugoj grupi su bili ´┐Żubri´┐Ż, Mari´┐Ż i Papi´┐Żta dok su se kroz tranziciju odvojili Petkovi´┐Ż i Burazer koji su na 5 km ulovili grupu ispred te tako vozili do kraja. Vi´┐Żtica je izgubio 5 sekundi na plivanju i vozio sam iza grupe te do kraja izgubio skoro 2 minute. Na tr´┐Żanju su se do pred kraj prvog kruga dr´┐Żali zajedno Patr´┐Żevi´┐Ż, Lukina i ´┐Żporar. 40ak sekundi iza bio je Petkovi´┐Ż, a iza njega ´┐Żubri´┐Ż, Milovan i Mari´┐Ż. U drugi krug ulazi Patr´┐Żevi´┐Ż sa par sekundi prednosti ispred Lukine i ´┐Żporara te 40 sekundi ispred Petkovi´┐Ża. U drugom krugu Lukina presti´┐Że Dejana te ulazi u cilj kao pobjednik te novi prvak Hrvatske u sprint triatlonu. Drugi je bio Patr´┐Żevi´┐Ż a tre´┐Żi ´┐Żporar. 4. mjesto pripalo je Petkovi´┐Żu, 5. Vi´┐Żtica, 6. Milovan, 7. ´┐Żubri´┐Ż, 8. Mari´┐Ż, 9. Frani´┐Ż i 10. Burazer.

   Cure su startale 10 minuta iza mu´┐Żke utrke. Prva je isplivala Sara Vili´┐Ż a iza nje Daria Pletikapa i Matea Petak. Na biciklu je Daria ulovila Saru i s njom vozila do T2. Iza su Marina Milkovi´┐Ż i Vlatka ´┐Żkudar zajedni´┐Żkim radom na biciklu do´┐Żle na tr´┐Żanje kao 3. i 4. Na tr´┐Żanju Daria nije imala problema te je s lako´┐Żom pobijedila s novim rekordom staze. Druga je bila Sara, 3. Vlatka ´┐Żkudar, a 4. Marina Milkovi´┐Ż.

   Spli´┐Żani su na utrku krenuli rano ujutro, oko 5.45h. Skupila se mala ali dobra ekipa. Uz voza´┐Ża Pavi´┐Ża, za nastupe su bili spremni Branko Tucak, Romeo Makaj, Jeli´┐Ż-Mr´┐Żeli´┐Ż Gorana i Kre´┐Żimir Tijardovi´┐Ż, a u Stubici nas je ve´┐Ż do´┐Żeka Boris Vu´┐Żemilovi´┐Ż.

   Kre´┐Żimir Tijardovi´┐Ż je ukupno zavr´┐Żia na 13. misto, a 9. u kategoriji seniori1. Branko Tucak je zavr´┐Żio ukupno na 36. mjestu, a 2. u kategoriji veterani2. Boris Vu´┐Żemilovi´┐Ż je zavr´┐Żio na 40. misto ukupno i 10. u kategoriji seniori2. Romeo Makaj 58. ukupno a 1. u kategoriji veterani3. Jeli´┐Ż-Mr´┐Żeli´┐Ż Gorana je ukupno zavr´┐Żila kao 5. ´┐Żena, a 2. u kategoriji seniorki.

   Uspje´┐Żno odra´┐Żenu trku i dobro provedenu nedilju smo jo´┐Ż ulip´┐Żali ve´┐Żerom u Mirjane pri povratku u Split.

   Kompletni rezultati su na: http://www.triatlon.hr/rezultati/


Kre´┐Żimir Tijardovi´┐Ż   

slika03


 


TK Split