Dobro do´┐Żli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi ´┐Żlanak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
    20. rujna 2009. - Krk - dupli olimpijski triatlon


   U Punatu na Krku odr´┐Żane su dvije utrke: olimpijski triatlon i dupli olimpijski triatlon.
   Bilo je oko stotinjak natjecatelja u obje utrke. Do´┐Żlo je dosta stranaca, a na´┐Żi ´┐Żlanovi su nastupili samo u duplom olimpijskom triatlonu.

   ´┐Żetvorka Kuko´┐Ż Damir, Ku´┐Żi´┐Ż Dario, Gorana Jeli´┐Ż-Mr´┐Żeli´┐Ż i Mladen Lukovi´┐Ż je do´┐Żla na Krk dan prije u subotu. Do´┐Żli smo u Korni´┐Ż oko 17:00 popodne i imali smo dovoljno vremena da se na biciklama provozamo po biciklisti´┐Żkoj stazi.
   Visinski profil staze je u osnovi imao trokutaski oblik. Stranica trokuta sa bla´┐Żim nagibom je imala nekoliko uzbrdica - "zidi´┐Ża" koji se nisu mogli lako savladati bez ustajanja na noge i pedaliranja u najmanjem prijenosu. Ono ´┐Żto je izgledalo te´┐Żko u tom dijelu staze postalo je zanemarivo kada smo do´┐Żli do zadnja dva kilometra prije okreti´┐Żta. Tu je stajala dvanaest postotna strmina u du´┐Żini od oko 1,5 km. Opasno se bilo i spustit, jer se bez ikakvih problema moglo uhvatiti preko 70 km na sat, a svaka pogre´┐Żka je tu mogla biti katastrofalna. Vratit se nazad, popeti se uzbrdo, je bila avantura za sebe. Sve u najni´┐Żem prijenosu nanoge i jedva.
   A na utrci ´┐Że se morati odvoziti ´┐Żetiri kruga.
   Malo smo se "smrzli" kada smo u´┐Żivo vidjeli ´┐Żto nas ´┐Żeka. Me´┐Żutim, neka tiha odlu´┐Żnost je govorila da sad vi´┐Że nema povratka, morat ´┐Żemo se boriti do kraja.


Slideshow
arrow
arrow


   Ivica ´┐Żo´┐Żi´┐Ż i Mijo Bebi´┐Ż do´┐Żli su na Krk na sam dan utrke. Poku´┐Żali smo im objasniti ´┐Żto ih ´┐Żeka, ali o ´┐Żemu se tu radi mislim da su shvatili tek kasnije na stazi.
   Puhala je bura i more je bilo malo valovito i dovoljno hladno da su bila dopu´┐Żtena pliva´┐Żka odijela. Za dvostruki olimpijski su se plivala dva kruga od kilometar ipo. Kako su bove bile dosta udaljene, "malo" valovito more je na kraju napravilo dosta pote´┐Żko´┐Ża u njihovom uo´┐Żavanju.

   Olimpijski triatlon je startao u 11 sati, a petnaest minuta kasnije trideset i jedan triatlonac je krenuo savladati duplu olimpijsku stazu. Plivanje je pro´┐Żlo unato´┐Ż pomalo krivudanja bez ve´┐Żih problema. Biciklisti´┐Żka staza je bila tek pravi izazov, sa svakim krugom sve te´┐Ża i te´┐Ża. Tu je na svoje do´┐Żao ´┐Żo´┐Żi´┐Ż ´┐Ż tamo gdje su drugi patili on je maestralno napredovao. Mijo je tako´┐Żer dobro gario. Kao sedmi u ukupnom poretku je zavr´┐Żio biciklisti´┐Żku dionicu. Na´┐Żalost na trka´┐Żkom dijelu je "pukao" te odustao. U drugom krugu bicikle odustao je i Kuko´┐Ż, jer su ga stisla le´┐Ża u trenutku kada se sagnuo da namjesti spadnuti lanac. Dario, Gorana i ja smo uspjeli smo´┐Żi dovoljno snage i upornosti da savladamo ove kr´┐Żke uzbrdice.
   Nakon zavr´┐Żetka biciklisti´┐Żkog dijela do´┐Żekao me hladan tu´┐Ż kad mi je glavni sudac rekao da je limit utrke pomaknut na sedam sati i da nema ´┐Żanse da zavr´┐Żim utrku na vrijeme nego da je najbolje da uop´┐Że ne poku´┐Żavam tr´┐Żati. Napravio mi je totalnu zbrku u glavi tako da sam par minuta ostao u zoni ne znaju´┐Żi ´┐Żto bih u´┐Żinio. Odlu´┐Żio sam ipak tr´┐Żati - jedan krug za po´┐Żetak (njega sam sigurno mogao napraviti u tom novom limitu), a onda sam trebao odlu´┐Żiti ´┐Żto ´┐Żu. Sli´┐Żnu je dramu do´┐Żivila i Gorana, ali je i ona nastavila. Tijekom tr´┐Żanja Dario mi je u drugom krugu rekao da je limit ipak ostavljen na osam sati i da mogu bez brige nastaviti sa tr´┐Żanjem...
   Na kraju su dvadeset i tri triatlonca su zavr´┐Żili dupli olimpijski triatlon, a osam ih je odustalo. ´┐Żo´┐Żi´┐Ż je osvojio jedanaesto mjesto ukupno. Dario je zavr´┐Żio sedamnaesti, ja dvadeseti, a Gorana dvadeset i prva.

   Unato´┐Ż svim pote´┐Żko´┐Żama i preokretima Gorana je osvojila tre´┐Że mjesto me´┐Żu seniorkama na dr´┐Żavnom prvenstvu. Prvakinja dr´┐Żave je postala Iva Tomi´┐Ż, dok je druga bila ´┐Żaban ´┐Żeljka ...


   U kona´┐Żnici ovo mi sli´┐Żi tek na prvu rundu ne´┐Żega ´┐Żto ´┐Że se morati ponoviti.


Mladen Lukovi´┐Ż
 


TK Split