Dobro došli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi članak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
    20. rujna 2009. - Krk - dupli olimpijski triatlon


   U Punatu na Krku održane su dvije utrke: olimpijski triatlon i dupli olimpijski triatlon.
   Bilo je oko stotinjak natjecatelja u obje utrke. Došlo je dosta stranaca, a naši članovi su nastupili samo u duplom olimpijskom triatlonu.

   Četvorka Kukoč Damir, Kučić Dario, Gorana Jelić-Mrčelić i Mladen Luković je došla na Krk dan prije u subotu. Došli smo u Kornić oko 17:00 popodne i imali smo dovoljno vremena da se na biciklama provozamo po biciklističkoj stazi.
   Visinski profil staze je u osnovi imao trokutaski oblik. Stranica trokuta sa blažim nagibom je imala nekoliko uzbrdica - "zidića" koji se nisu mogli lako savladati bez ustajanja na noge i pedaliranja u najmanjem prijenosu. Ono što je izgledalo teško u tom dijelu staze postalo je zanemarivo kada smo došli do zadnja dva kilometra prije okretišta. Tu je stajala dvanaest postotna strmina u dužini od oko 1,5 km. Opasno se bilo i spustit, jer se bez ikakvih problema moglo uhvatiti preko 70 km na sat, a svaka pogreška je tu mogla biti katastrofalna. Vratit se nazad, popeti se uzbrdo, je bila avantura za sebe. Sve u najnižem prijenosu nanoge i jedva.
   A na utrci će se morati odvoziti četiri kruga.
   Malo smo se "smrzli" kada smo uživo vidjeli što nas čeka. Međutim, neka tiha odlučnost je govorila da sad više nema povratka, morat ćemo se boriti do kraja.


Slideshow
arrow
arrow


   Ivica Šošić i Mijo Bebić došli su na Krk na sam dan utrke. Pokušali smo im objasniti što ih čeka, ali o čemu se tu radi mislim da su shvatili tek kasnije na stazi.
   Puhala je bura i more je bilo malo valovito i dovoljno hladno da su bila dopuštena plivačka odijela. Za dvostruki olimpijski su se plivala dva kruga od kilometar ipo. Kako su bove bile dosta udaljene, "malo" valovito more je na kraju napravilo dosta poteškoća u njihovom uočavanju.

   Olimpijski triatlon je startao u 11 sati, a petnaest minuta kasnije trideset i jedan triatlonac je krenuo savladati duplu olimpijsku stazu. Plivanje je prošlo unatoč pomalo krivudanja bez većih problema. Biciklistička staza je bila tek pravi izazov, sa svakim krugom sve teža i teža. Tu je na svoje došao Šošić – tamo gdje su drugi patili on je maestralno napredovao. Mijo je također dobro gario. Kao sedmi u ukupnom poretku je završio biciklističku dionicu. Nažalost na trkačkom dijelu je "pukao" te odustao. U drugom krugu bicikle odustao je i Kukoč, jer su ga stisla leđa u trenutku kada se sagnuo da namjesti spadnuti lanac. Dario, Gorana i ja smo uspjeli smoći dovoljno snage i upornosti da savladamo ove krčke uzbrdice.
   Nakon završetka biciklističkog dijela dočekao me hladan tuš kad mi je glavni sudac rekao da je limit utrke pomaknut na sedam sati i da nema šanse da završim utrku na vrijeme nego da je najbolje da uopće ne pokušavam trčati. Napravio mi je totalnu zbrku u glavi tako da sam par minuta ostao u zoni ne znajući što bih učinio. Odlučio sam ipak trčati - jedan krug za početak (njega sam sigurno mogao napraviti u tom novom limitu), a onda sam trebao odlučiti što ću. Sličnu je dramu doživila i Gorana, ali je i ona nastavila. Tijekom trčanja Dario mi je u drugom krugu rekao da je limit ipak ostavljen na osam sati i da mogu bez brige nastaviti sa trčanjem...
   Na kraju su dvadeset i tri triatlonca su završili dupli olimpijski triatlon, a osam ih je odustalo. Šošić je osvojio jedanaesto mjesto ukupno. Dario je završio sedamnaesti, ja dvadeseti, a Gorana dvadeset i prva.

   Unatoč svim poteškoćama i preokretima Gorana je osvojila treće mjesto među seniorkama na državnom prvenstvu. Prvakinja države je postala Iva Tomić, dok je druga bila Šaban Željka ...


   U konačnici ovo mi sliči tek na prvu rundu nečega što će se morati ponoviti.


Mladen Luković
 


TK Split