Dobro došli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi članak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
    19. svibnja 2012. - klasični duatlon u Donjoj Stubici

                      KONKURENCIJA


   Koliko se mogu sitit zadnji put sam pisao o našim nastupima prije dvi godine također na utrci u Stubici, onda je bila na dan svetoga Ante, ovo se jako dobro sićan jer mi je dao drugu šansu za životon, a ja sam ovaj put ponovo odlućio izazivati sriću.
   Naime bio sam poslovno pored Zagreba (Rakitje) ali zahvaljujući Paraću sam imao priliku doć doma tjedan dana prije Stubice i tom prilikom osim odrađenog duatlona uspija spakirat biciklu i ostalu opremu da mi je neko donese u Stubicu.

   Tako je Levačić donija biciklu gori (s njim su došle i dvi naše kadetkinje ...) a mene je opet skupija Parać, tako da smo opet bili na startu utrke klasičnog duatlona.

   Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu neposredno prije utrke otišao sam do zapisničkog stola i na podlaktici zapisao startne brojeve "konkurencije", tako da znam koga tribam držat na oku.

   Utrka je krenila, tempo malo brži, ali svejedno na okretu (2,5 km) vidim da je troje iz moje kategorije stotinjak metri isprid mene, na trenutak sam pomislija da nemam šanse da ih posli uvatim jer nisam više oni stari na bicikli (nikakva kilometraža ove zime i tek poćeja vozit dolaskom prvih lasta - čitaj prvim kolom naše lige). Ali...znat će stara ekipa... nešto mi je pokazalo da sam ipak na pravom tempu, a to je stari as Lovrec koji se nimalo nije trudija odlipit mi na trčanju, tako da smo zajedno vukli do osmog kilometra i pošto smo i dalje držali na oku jednu veću grupicu odlučimo ubrzat i dovatit ih da ne vozimo posli sami. Grupicu smo uvatili taman u zoni izmjene i biciklu nastavili vozit u "pelatonu" nas 6-7.
   U istoj grupi mi je bilo i dvojica iz "konkurencije" a jedan je očito pobiga naprid. Slijedio je zajednički rad na bicikli s tim da sam pazio da me ne uvati red da vučem ostale neposredno prije uzbrdica, a sve zbog toga da mi se ne dogodi da se potrošim i ne izvučem uzbrdice sa ostalima i tako mi se odlipe. Kontrolirajući ostatak ekipe prestigli smo i jedinog kojeg sam još nišanija iz "konkurencije" i tako smo se u povećoj grupi pripremali na silazak sa bicikala.

   Tu sam malo usporio a netko iz grupe, manje iskusan me prestigao neposredno prije crte silaska i stao (!!!) taman kad sam spustio noge na pod i biciklom trčao prema zoni izmjene. Naravno, došlo je do sudara, ali ne prestrašnog da bih odustao. Iako me bolilo od udarca, odradio sam izmjenu što brže i produžio na trčanje. Imao sam dovoljno snage (zahvaljujući taktici na bicikli) i na okretu sam vidio da je konkurencija iza mene. Imao sam još i snage za ubrzat, ali sa oprezom, pa sam dozvolio i Lovrecu da ode malo naprid. Bitno da je konkurencija bila pod kontrolom.
   Naravno ulazim u cilj kao prvi u kategoriji i sa gušton sam se rasfriška u fontani pored cilja. Parać je također odradija vrhunski utrku (treći u seniorskoj konkurenciji), ali je bija u priši jer je žurija na pir pa nije stiga preuzet medalju. Kao voditelj, naš Levačić je držao atmosferu na visokoj razini a Bubanko mi je dao čast da podilin dici medalje zaslužene na dičjoj utrci.

   Posli dodjele medalja nama starijima, Levačić me pribacija u Rakitje i nastavija put Splita (nije se izgubija) sa naše dvi kadetkinje koje ovi put nisu bile prezadovoljne svojim nastupima, ali zato pune motiva da predanijim treninzima uzvrate konkurenciji vrlo skoro.

   Hvala svima koji su nam omogućili jedan predivan dan u Stubici, iako ostaje žal šta se nismo u Stubici pojavili u većem broju, jer se ne mogu otet dojmu da smo bez problema mogli bit ekipno barem treći samo da smo imali još jednog člana u konkurenciji klasičnog duatlona.


Tekst napisao: Deni Dumanić
 


TK Split