Dobro do´┐Żli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi ´┐Żlanak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
    19. svibnja 2012. - klasi´┐Żni duatlon u Donjoj Stubici

                      KONKURENCIJA


   Koliko se mogu sitit zadnji put sam pisao o na´┐Żim nastupima prije dvi godine tako´┐Żer na utrci u Stubici, onda je bila na dan svetoga Ante, ovo se jako dobro si´┐Żan jer mi je dao drugu ´┐Żansu za ´┐Żivoton, a ja sam ovaj put ponovo odlu´┐Żio izazivati sri´┐Żu.
   Naime bio sam poslovno pored Zagreba (Rakitje) ali zahvaljuju´┐Żi Para´┐Żu sam imao priliku do´┐Ż doma tjedan dana prije Stubice i tom prilikom osim odra´┐Żenog duatlona uspija spakirat biciklu i ostalu opremu da mi je neko donese u Stubicu.

   Tako je Leva´┐Żi´┐Ż donija biciklu gori (s njim su do´┐Żle i dvi na´┐Że kadetkinje ...) a mene je opet skupija Para´┐Ż, tako da smo opet bili na startu utrke klasi´┐Żnog duatlona.

   Zahvaljuju´┐Żi vi´┐Żegodi´┐Żnjem iskustvu neposredno prije utrke oti´┐Żao sam do zapisni´┐Żkog stola i na podlaktici zapisao startne brojeve "konkurencije", tako da znam koga tribam dr´┐Żat na oku.

   Utrka je krenila, tempo malo br´┐Żi, ali svejedno na okretu (2,5 km) vidim da je troje iz moje kategorije stotinjak metri isprid mene, na trenutak sam pomislija da nemam ´┐Żanse da ih posli uvatim jer nisam vi´┐Że oni stari na bicikli (nikakva kilometra´┐Ża ove zime i tek po´┐Żeja vozit dolaskom prvih lasta - ´┐Żitaj prvim kolom na´┐Że lige). Ali...znat ´┐Że stara ekipa... ne´┐Żto mi je pokazalo da sam ipak na pravom tempu, a to je stari as Lovrec koji se nimalo nije trudija odlipit mi na tr´┐Żanju, tako da smo zajedno vukli do osmog kilometra i po´┐Żto smo i dalje dr´┐Żali na oku jednu ve´┐Żu grupicu odlu´┐Żimo ubrzat i dovatit ih da ne vozimo posli sami. Grupicu smo uvatili taman u zoni izmjene i biciklu nastavili vozit u "pelatonu" nas 6-7.
   U istoj grupi mi je bilo i dvojica iz "konkurencije" a jedan je o´┐Żito pobiga naprid. Slijedio je zajedni´┐Żki rad na bicikli s tim da sam pazio da me ne uvati red da vu´┐Żem ostale neposredno prije uzbrdica, a sve zbog toga da mi se ne dogodi da se potro´┐Żim i ne izvu´┐Żem uzbrdice sa ostalima i tako mi se odlipe. Kontroliraju´┐Żi ostatak ekipe prestigli smo i jedinog kojeg sam jo´┐Ż ni´┐Żanija iz "konkurencije" i tako smo se u pove´┐Żoj grupi pripremali na silazak sa bicikala.

   Tu sam malo usporio a netko iz grupe, manje iskusan me prestigao neposredno prije crte silaska i stao (!!!) taman kad sam spustio noge na pod i biciklom tr´┐Żao prema zoni izmjene. Naravno, do´┐Żlo je do sudara, ali ne prestra´┐Żnog da bih odustao. Iako me bolilo od udarca, odradio sam izmjenu ´┐Żto br´┐Że i produ´┐Żio na tr´┐Żanje. Imao sam dovoljno snage (zahvaljuju´┐Żi taktici na bicikli) i na okretu sam vidio da je konkurencija iza mene. Imao sam jo´┐Ż i snage za ubrzat, ali sa oprezom, pa sam dozvolio i Lovrecu da ode malo naprid. Bitno da je konkurencija bila pod kontrolom.
   Naravno ulazim u cilj kao prvi u kategoriji i sa gu´┐Żton sam se rasfri´┐Żka u fontani pored cilja. Para´┐Ż je tako´┐Żer odradija vrhunski utrku (tre´┐Żi u seniorskoj konkurenciji), ali je bija u pri´┐Żi jer je ´┐Żurija na pir pa nije stiga preuzet medalju. Kao voditelj, na´┐Ż Leva´┐Żi´┐Ż je dr´┐Żao atmosferu na visokoj razini a Bubanko mi je dao ´┐Żast da podilin dici medalje zaslu´┐Żene na di´┐Żjoj utrci.

   Posli dodjele medalja nama starijima, Leva´┐Żi´┐Ż me pribacija u Rakitje i nastavija put Splita (nije se izgubija) sa na´┐Że dvi kadetkinje koje ovi put nisu bile prezadovoljne svojim nastupima, ali zato pune motiva da predanijim treninzima uzvrate konkurenciji vrlo skoro.

   Hvala svima koji su nam omogu´┐Żili jedan predivan dan u Stubici, iako ostaje ´┐Żal ´┐Żta se nismo u Stubici pojavili u ve´┐Żem broju, jer se ne mogu otet dojmu da smo bez problema mogli bit ekipno barem tre´┐Żi samo da smo imali jo´┐Ż jednog ´┐Żlana u konkurenciji klasi´┐Żnog duatlona.


Tekst napisao: Deni Dumani´┐Ż
 


TK Split