Dobro do´┐Żli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi ´┐Żlanak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 

   8. srpnja 2012 - Nova ljubav se dogodila
   Evropsko prvenstvo u Dugom triatlonu - IronMan du´┐Żina - Roth - Njema´┐Żka


   Pro´┐Żlo je prili´┐Żno godina, od kada sam sa Sr´┐Żanom i Mijom pri´┐Żao da moramo zavr´┐Żiti Ironman, a evo u 2012 to se i dogodilo. Kako jednostavno nisam od onih koje vole ´┐Żbiti zadnji´┐Ż, a zadnje 3 godine podizao sam rezultate na maratonu, nakon kupnje TT bike, ova godina je bila odre´┐Żena za debi na 3.8-180-42.
   Pripreme su po´┐Żele u sije´┐Żnju i da nije bilo prometne na motoru, sigurno bi imao i koji kilometar vi´┐Że u nogama, ali to ostaje kao dug za sljede´┐Żi.

   O Rothu su ve´┐Ż pisali mnogi na´┐Żi poznati triatlonci, sve se zna, ali to vidjeti ´┐Żu´┐Żivo´┐Ż je sasvim neka druga pri´┐Ża. Prolaze´┐Żi biciklom kroz Solarberg, gdje svaka stanica u tijelu prolazi nevi´┐Żeni ´┐Żorgazam´┐Ż je ne´┐Żto savr´┐Żeno.
   Po prvi put ove godine suradnju su ostvarili ITU i Challenge, te je (half i puni) IM postao Europsko prvenstvo u dugom triatlonu. Sljede´┐Że godine to je Barcelona-half i Wichy-full.

   To je bio jedini na´┐Żin da budem na startnoj listi, te nakon prili´┐Żno mail-ova HTS (hvala Dorijanu) prema organizatoru i 470´┐Ż uplate, u travnju na´┐Żao sam se na listi kao profi. To je zna´┐Żilo krvni doping-test i dolazak 4 dana ranije u Njema´┐Żku.
   Ina´┐Że Roth je najve´┐Ża IM utrka u svijetu, broj natjecatelja sa ´┐Żtafetama je preko 5000, a organizacija je toliko dovedena do savr´┐Żenstva (preko 5300 volontera i 200 tisu´┐Ża navija´┐Ża) da je popunjena u roku od 3 sata kad se otvore prijave.

U petak 18 h bio je prvi pasta-party, sa 2 tisu´┐Że sporta´┐Ża koji su ´┐Żekali u redu, ja sam kolegi Mattiasu rekao da idemo u restoran, jer nema smisla ´┐Żekati, nakon pola sata bili smo sami, a vidite i za´┐Żto-bilo je preko 200 catering posuda za jelo

   Na put sam krenuo sa Andrejem (koji na´┐Żalost nije nastupio zbog bolesti, a pro´┐Żlogodi´┐Żnji debi 8:19 mu je otvorio sva vrata dugog triatlona). Iznajmili smo stan u Spaltu, selu pokraj Rotha, a tamo nas je do´┐Żekao Matthias, ´┐Żvicarac o´┐Żenjen Zagreb´┐Żankom (pro´┐Żle godine 9:35-zanimljivo je kako malo trenira, a ima ovakav rezultat ), ina´┐Że biv´┐Żi biciklista do prometne nezgode, koji je kao junior vozio sa Cancellarom. Od njih dvojice nau´┐Żio sam vi´┐Że u 5 dana nego u zadnjih nekoliko godina.
   Kao ´┐Żto sam napisao na po´┐Żetku, da nisam ´┐Żloser´┐Ż, cilj mi je bio sekundu ispod 9 sati. Iako su utrke u Grazu i Salzkammergutu ove godine to obe´┐Żavale, letvica je bila prili´┐Żno visoko, a moram priznati da neki nisu vjerovali da mogu to iz ´┐Żprve´┐Ż.

   Rani start prve grupe 6:30, zahtijevao je bu´┐Żenje u 4:00, te je sve definirano i´┐Żlo po planu.
   Plivanje 50:28, pro´┐Żlo je odli´┐Żno, sa tim da sam imao prili´┐Żno rezerve na plivanju, strah je onaj koje me je sputavao za ja´┐Żi tempo.
   Bike 4:51, iako je vjetar bio prili´┐Żno jak, ka´┐Żu zadnjih 5-6 godina nikad ja´┐Żi, na biciklu sam dr´┐Żao grupu, koja se prili´┐Żno osipala, a kako sam u 1.krugu vozio sa drugoplasiranom, a u 2. krugu sa prvoplasiranom, najmanje 3 sudca na motoru bili su cijelo vrijeme sa nama, tako da je draftanje dobro kontrolirano. Mo´┐Żda sam i ovdje mogao stisnuti malo ja´┐Że, ali strah od maratona koji me ´┐Żekao bio je ve´┐Żi.

Pozicija na bike-u nije lo´┐Ża, ali treba je jo´┐Ż popraviti

   Tr´┐Żanje 3:03, ovo je jedina velika gre´┐Żka koju sam napravio na utrci, jednostavno sam prejako krenuo 5km-19 min, 10km-40 min., meni se ´┐Żinilo lagano. Sat je pokazivao da tr´┐Żim prebrzo, a ja jednostavno nisam mogao usporiti, svaki kilometar sam govorio sad ´┐Żu sporije, a on bi ispao prebrz.
   Naravno nakon 15 km, noge su to same u´┐Żinile. Tada me prestigla Rachel (prvoplasirana) i jo´┐Ż nekoliko mu´┐Żkaraca. Nakon 21. km postajalo mi je sve te´┐Że, frekvenciju dogovorenu sa trenerom dr´┐Żao sa do kraja, a mislio sam da ´┐Żu uskoro prohodati. Zamislio sam da kad pro´┐Żem 5 min/km, po´┐Żinjem hodati pa dokle ide. Puls je padao i u glavi su se po´┐Żele vrtjeti razne kombinacije; da li da odustanem, ´┐Żto ako ide preko 9h ´┐Ż Ono ´┐Żto me guralo naprijed je oznake kilometara i okrijepe, rekao sam jedan po jedan, pa dokle ide. Ispalo je da nisam pro´┐Żao 5min/km iako je u rezultatima na 39 km. to prikazano, a na 40 km, 4 min/km, pa mislim da je tapet postavljen na pogre´┐Żnom mjestu.
   Zadnjih 2 km je ludilo po ulicama Rotha i noge same tr´┐Że.
   Ulazak u cilj na kameri se prili´┐Żno te´┐Żak, a meni se ´┐Żinilo da nisam u toliko lo´┐Żem stanju.
   Zone izmjene i prehrana na utrci koji sam koristio bila je pogo´┐Żena 100%, definitivno ´┐ŻSponser competition´┐Ż i tablete soli mojem organizmu odgovaraju savr´┐Żeno. Zadnjih 21 na tr´┐Żanju bila je kombinacija coca-cole i vode.

   Na kraju 8:48:32 i 23. mjesto ukupno, te 2. u kategoriji, je za mene i vi´┐Że nego odli´┐Żno, bio sam prijavljen kao PRO, ali T-com je taj koji me ´┐Żhrani´┐Ż, tako da 8 sati i vi´┐Że provedenih na poslu , ´┐Żini me da sam daleko od profija. Svi planovi su ostvareni, iako je moglo biti 5 minuta bolje, a da nije bilo vjetra, jako blizu za mene magi´┐Żnih 8:30.
   Ovo definitivno pokazuje da na bilo kojoj utrci Ironman serije, ukoliko ne bude pehova, mogu se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo-Hawaii, samo je pitanje 6-7 tisu´┐Ża ´┐Ż, ali kad-tad na´┐Żi ´┐Żu se na startnoj listi Kailua-Kone.

T-shirt, sa finisher medaljom extra vrhunske izradbe, u gornjem lijevom kutu ´┐Żsub 9´┐Ż je dobilo samo 34 mu´┐Żka i 4 ´┐Żenska natjecatelja. Kako sam i ja jedan od njih dobar dio startnine 351´┐Ż dobiti ´┐Żu nazad

   Naravno zahvala SVIMA na velikom broju SMS-a, mail-ova ´┐Ż koju ste mi poslali (posebno family Kuko´┐Ż, Elezovi´┐Ż i najja´┐Żem ´┐Żkverskom triatloncu Pa´┐Żi ), te domjenku na Marjanu i Tijardovi´┐Ża dvorima-stvarno mi se steglo u srcu.
   Samo moje cure Vanda i Petra znaju koliko su me trpjele zadnjih mjeseci -´┐Żto se vi´┐Że utrka pribli´┐Żavala bio sam sve nervozniji, zahvala i mom treneru Andreju-prvenstveno kao dobrom ´┐Żovjeku sa velikim iskustvom u ovim natjecanjima (TBB team i Brett Sutton su sigurno pravi odabir za put prema ´┐Żgore´┐Ż), zlatnim rukama ´┐Żfizia´┐Ż Frane Plazibata i naravno S. ´┐Żiti´┐Żu ´┐Ż treneru sa velikim iskustvom i odgovorima na sve moje upitnike (bravo jo´┐Ż jednom za Karlu-ona je jedna od 25 pliva´┐Żica na svijetu koje idu na OI).

Na izlasku iz bike zone, nai´┐Żli smo na James Cunnamu-pobjednika utrke, ina´┐Że Andrejev kolega iz TBB tima, koji mi je kazao da je njegov prvi IM bio 9:48, zna´┐Żi ima nade ´┐Ż

   Planovi u ovoj godini su jo´┐Ż 02.09. half IM Challenge Walchsee-Tyrol, te 30.09. TriStar Split, a ukoliko ga ne bude IM Challenge Barcelona, naravno uz HR utrke-bolje re´┐Żeno Dalmatinske, ispada da TK Split ´┐Żdr´┐Żi´┐Ż skoro cijeli HR kup.
   Uz ovaj rezultat ostvareni su neki kontakti, ali dok se ne ostvare ne bi o njima, te besplatne startnine na Challengu, ´┐Żto je razvidno ostvarenom rezultatu.
   Ovo je samo dio pri´┐Że koju sam stavio na papir, ´┐Żekaju´┐Żi slike marathon-photos koje na kraju nisu ispunile moja o´┐Żekivanja. Uz malo sre´┐Że i dobrog zdravlja do nove utrke ´┐Żelim svima ´┐Żto bolje rezultate

   Ulazak u cilj


   Tekst i fotografije: Marin Kocei´┐Ż 


TK Split