Dobro došli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi članak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 
slika01

slika01

slika01

slika01

slika01

slika01


   14. srpanj 2013.
   Državno prvenstvo u dugom aquatlonu – Zadar 2013.   Dana 14. srpnja odžalo se državno prvenstvo u dugom aquatlonu na Zadarskim orguljama. Organizator je bio TK Zadar na čelu s glavnim facama Ivanom Gobinom i njegovim imenjakom Pavićem, te Pavom Ligutićem. Utrke formata supersprint i ostale promotivne trke za najmlađe su startale prve, dok je ona najbitnija utrka dužine 2km plivanja i 10km trčanja startala u 11ipo po idealnim uvjetima (solidan vjetar, pristojni valovi, pretežno vedro), inače svake godine bude preko 35 u hladu!
   Malobrojna ekipa iz TK Split se uputila u jutarnjim satima osobnim kolima, Levačić, Pavić i Elezovići, a nastupili su Marina Kovačić, Draško Vujević, Josip Maleš, Mladen Levačić i ja, uz pratnju trenera Krešimira Tijardovića.
   Na startu nije bilo gužve i dionica je bila nešto duža, stoga nije bilo ni grupa, već uglavnom pojedinci. Stanje se iskristaliziralo nakon par minuta, tako sam plivao solo, a Krivec iza mene. Do okreta oko bove (plivao se 1 krug) sam uspio napraviti znacajniju prednost, međutim prateći kajak, umjesto da nastavi s pratnjom je zaspao na bovi, što je rezultiralo mom preranom skretanju prema obali i gubitku stečene prednosti. Uspio sam na kraju plivačke dionice ostvarit prednost od 1:40min pred Krivecom, a onda je slijedila trkačka dionica, na kojoj me Krivec prestigao nakon 3. km-a. Ubrzo je postolje za prvenstvo Hrvatske bilo jasno, Krivec je postao prvak Hrvatske u dugom aquatlonu, ja sam osvojio drugo mjesto, dok je treći došao Gobin.

   Nakon trke je slijedila dodjela medalja i poznata manistra, dok su svi Splićani osvojili medalje po kategorijama, točnije Marina 3. mjesto (seniorke 2), Mladen 1. mjesto (veterani 1), Josip 1. mjesto (juniori), Draško 1. mjesto (veterani 3) i ja 2. mjesto (seniori 1). U poslijepodnevnim satima smo se vratili u Split.

   Rezultati se mmogu vidjeti na Grabbar sport portalu.


   21. srpanj 2013.
   Buško jezero - 5. plivački maraton
  

   Idućeg tjedna, točnije 21. srpnja se održavao 5. plivački maraton na Buškom jezeru, nedaleko od Tomislavgrada u odličnoj organizaciji Udruge dobri ljudi.
   Nastupilo je dosta članova TK Split i naših prijatelja na utrkama od 2.5km(1 krug) i 5km(2 kruga), čiji je zajednički start bio u podne, a utrka od 300m za djecu je startala u 2ipo. Išlo se privatnin kolima, tako su Krešo i Josipa (njegova cura, ne Cecić-Vidoš, ona je u Italiji) pošli s nama, a neki su se zaletili i biciklama (Diana, Riccardo i Boris), pošto nije predaleko.
   Na 5km su nastupili Diana Vrdoljak (3. mjesto ukupno), Marin Koceić (2. mjesto ukupno), Damir Proso (3. mjesto u kategoriji), Draško Vujović (1. mjesto u kategoriji) i ja (1. mjesto ukupno), dok su na dionici od 2.5km nastupili Sandra Mihaljević (1. mjesto u kategoriji), Ana Aljinović (2. mjesto u kategoriji), Josip Maleš (1. mjesto ukupno), Ante Bebić (3. mjesto ukupno), Dario Kučić (1. mjesto u kategoriji), Riccardo Kuhar (1. mjesto u kategoriji), Krešimir Tijardović (2. mjesto u kategoriji), Boris Vučemilović (2. mjesto u kategoriji) i mnogi drugi.
   Uvjeti za plivanje su bili idealni, a organizacija je bila savršena, ugostili su nas kao kraljeve u eko-selu Grabovica s raznovrsnom spizom, a ondje se i izvršila podjela pehara i medalja. Poslije ručka, uslijedio je povratak u Split i gledanje zadnje etape Tour-a.

   Rezultati se mogu vidjeti ovdje.Tekst napisao: Toni Elezović

slika01

slika01

slika01

slika01


 


TK Split