Dobro došli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi članak
 
 2010. kolovoz
   12. Marjanski đir
 
 2009. kolovoz
   11. Marjanski đir
 
 2008. listopad
   "Željezni" hrvatski vojnici
 
 2008. kolovoz
   10. Marjanski đir
 
 2008. lipanj
   Otvaranje triatlonske sezone
 
 2006. lipanj
   TELETINA - Ćićo Senjanović
 
 2006. ožujak
   ALTERNATIVNI STIL: TRIATLON
 
 2005. srpanj
   Cura sa osmjehom
 
 2005. srpanj
   Prva dama Triatlona
 
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 


Slobodna Dalmacija

 16.06. 2008.

  

Triatlonci Splita trofejima otvorili sezonu

 

   Iako je triatlonska sezona tek na samom startu, Splićani su ove godine odličnim uvodom kroz duatlonska prvenstva najavili ponavljanje prethodnih sezona.

   Dok se ne uđe u vodeni dio, Splićani su pokazali da im je blaga klima izuzetno pogodovala i da su dobro pripremljeni za nove izazove.

   - Triatlonska sezona je otvorena prošlog vikenda natjecanjem u Novigradu Istarskom, ali pokazatelji iz duatlonskih natjecanja pokazuju da bi mogla biti jednako trofejna kao i prethodne. Prije nešto više od četiri godine kada smo osnovali klub prve su prema rezultatu povukle žene. Sada se situacija promijenila i muški dio kluba je nositelj rezultata – kaže tajnik Splićana Ivan Pavić.


   A to konkretno znači da su se Splićani u duatlonu okitili titulama u svim uzrasnim kategorijama u sprint duatlonu (5 kilometara trčanja, 20 kilometara vožnje biciklom i 2,5 kilometara trčanja), dok su u dvostruko dužem dugom duatlom do titula prvaka stigli seniori, juniori i kadeti. Pojedinačno gledajući Marin Koceić je u obje discipline u konkurenciji seniori 2 (od 30 do 39 godina) uzeo ba naslova.

   U klubu su pak posebno ponosni na kadetsku titulu u sprint duatlonu, jer smo natjecanje organizirali u Žrnovnici gdje je nastupilo čak devet domaćih natjecatelja, članova naše škole. Uz tu sekciju i onu koju imamo na Braču osigurali smo kontinuitet i nove generacije odličnih mladića i djevojaka koji će biti nositelji kroz koju godinu.

   Rezultati rada su vidljivi i zahvaljujući potpori tvrtke Hervis namjeravamo još više uložiti u naše mlade, omogućiti im što više nastupa u jakoj međunarodnoj konkurenciji.

   A za to će imati cijelo ljeto, kalendar je ispunjen utrkama za državna prvenstva i Kup Hrvatske koji sve više poprimaju međunarodni karakter. Vrhunac i ove sezone bit će utrka Europskog Kupa kojega je Split domaćin 30. kolovoza.

   - Prije toga ćemo kao generalnu probu imati utrku u sprint triatlonu 24. kolovoza na Braču koju također organiziramo i koja će biti prava provjera za Europski kup. Ove godine ćemo u sklopu jubilarnog 10. Marjanskog đira imati, pored Olimpijskog triatlona za Europski kup i sprint triatlon otvorenog tipa na koji će se moći prijaviti svi, a ujedno će se bodovati i za Kup Hrvatske. Prijave za utrku Europskog kupa idu preko Europske federacije, ETU-a, i prema prvim informacijama bit ćemo popunjeni do limita što znači 160 natjecatelja, po osamdeset u svakoj konkurenciji, koji stječu pravo nastupa prema rang-listama – kaže tajnik Pavić.