Dobro do´┐Żli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi ´┐Żlanak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 trajekt

   20. kolovoz 2006 - Supetar - Sprint triatlon - kup Hrvatske

Utisci sa Bra´┐Ża iliti oznojit se, a ne satrat se Ekipa brojna dapa´┐Że prekobrojna uputila se u novu triatlonsku pustolovinu prekobare (malo manje) na prelijepi otok Bra´┐Ż (Bro´┐Ż). Belo jet tu svih uzrasta od najmla´┐Żih juniora (juniorki) preko seniora i zgodnih seniorki do veterana. Skupilo se tu gotovo i jedan (25 osoba). Spakiramo nekako bicikle u kombi (zamalo na naguravanje) ulazimo u trajekt ili ´┐Że´┐Żulu zvanu "Marjan". Svi se raspore´┐Żujemo po strate´┐Żkim pozicijama, neki (ve´┐Żina) na klima pogodnostima, a dio na sun´┐Żanje na palubi.
Pri´┐Ża se barem u mom dru´┐Żtvu veterana o triatlonu, na´┐Żinu prehrane - kada, koliko, ´┐Żto i kako, ka´┐Żu min 3h pred utrku ne´┐Żto pojesti - ugljikohidrati, proteini i sl. A po mom mi´┐Żljenju mo´┐Że i pola sata prije utrke ´┐Żokolada, eneg.plo´┐Żica ili sl. U kombinaciji sa vodom ili eneg.napitkom, tj. Opet sve zavisi od metabolizma i stupnja napetosti (nervoze) svakog pojedinca. Misliti  pozitivno je najva´┐Żnije. Sretno uplovljavamo u supetarsku luku, put do zone izmjene, prijave te pripreme za utrku svatko na svoj na´┐Żin. Kod mene to jet mali odmor u hladovini, ne´┐Żto pojedem, lagano rasplivavanje, ulazak u zonu bicikli te zadnja kontrola opreme i mo´┐Żemo startati.
Prije starta po obi´┐Żaju napetost, tra´┐Żenje pozicije za plivanje i kona´┐Żno sudac ozna´┐Żava start. Pliva se dva kruga u trokut stranice oko 110-120m. Prskanje, naguravanje, udaranje nogama rukama kako ko zna i umije - prva grupa od 10-ak treniranih pliva´┐Ża se odvaja, a ja sa drugom grupom poku´┐Żavam ne previ´┐Że zaostati, ali vidi peha prije zadnjih stotinjak metara (kod zadnje bove) skre´┐Żem previ´┐Że udesno te tek kad naletim na pluta´┐Że u smjeru pla´┐Że vidim da sam proma´┐Żio najkra´┐Żi put do izlaza iz mora ali nije to ni´┐Żta hvatam priklju´┐Żak na za´┐Żelju te grupe i izlazim iz mora ne previ´┐Że umoran. Obla´┐Żenje u zoni, guranje bicikle do ceste i idemo put ´┐Żkripa, staza/uzdu´┐Żni profil poznata mi jet od lani te znam kako rasporediti snage. Ove godine nije bila tolika sparina pa jet bilo ne´┐Żto lak´┐Że na penjanju do ´┐Żkripa, a spu´┐Żtanje je samo posebi do´┐Żivljaj samo treba paziti da ne zavr´┐Żi´┐Ż u maslinama ili na ne´┐Żijoj ´┐Żofer´┐Żajbi. Nakon bicikle idem na tr´┐Żanje ili slalom izme´┐Żu preplanulih turista i nesta´┐Żne djece. Na kraju sam u cilju ispred doktora iz Ma´┐Żarske koji me nije uspio presti´┐Żi. Sti´┐Że i ostala ekipa i sama utrka jet gotova. Ovim putem ´┐Żestitke Petkovi´┐Żu - stvarno jet zmaj. Dovodim se u stanje tijela i duha prije utrke ispijanjem vode, jedem jabuke, banane, dinje, ali ne previ´┐Że, nakon toga lagano rasplivavanje, tu´┐Żiranje na tu´┐Żu koji ne postoji, obla´┐Żenje. Tu je i zakuska sa manistrom na sto na´┐Żina, pi´┐Żem koliko treba te na kraju mo´┐Że i vo´┐Że. (Pohvala organizatorima gosp. Pavi´┐Żu i pomo´┐Żnicima). Slijedi progla´┐Żenje i tu sam ne´┐Żto pazario, medalja za 2.mjesto u kategoriji.Spremamo stvari za polazak, nepotrbno strepimo da kombi ne´┐Że u´┐Żi u na´┐Ż trajekt te lagano brodimo put Splita. Kome jet bilo dobro neka do´┐Że i dogodine. Pozdrav svima i ostalima koji ovo ´┐Żitaju.

Brano Tucak  

P.S. Pa ljudi moji znate li vi da jet onaj Peugeot koji jet ogla´┐Żen na prodaju prije 3,5god (novi) ko´┐Żtao 32.000 kn, a sada jet po prigodi samo 8.000, razmislite dobro!

OVO JE KRAJ ´┐ŻLANKA
Bilje´┐Żka o piscu (by ikovaci)
Branko Tucak, dipl.ing.gra´┐Ż. podrijetlom iz Podgore, rodom iz Omi´┐Ża, ´┐Żivi i radi u Splitu. Specijalnost njegove firme je ru´┐Żenje starih dvoraca te izgradnja jo´┐Ż starijih na istome mjestu.  Uzor mu je Mato Lovrak, a naravno omiljena knjiga "Vlak u snijegu".
 


TK Split