Dobro došli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi članak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 trajekt

   20. kolovoz 2006 - Supetar - Sprint triatlon - kup Hrvatske

Utisci sa Brača iliti oznojit se, a ne satrat se Ekipa brojna dapače prekobrojna uputila se u novu triatlonsku pustolovinu prekobare (malo manje) na prelijepi otok Brač (Broč). Belo jet tu svih uzrasta od najmlađih juniora (juniorki) preko seniora i zgodnih seniorki do veterana. Skupilo se tu gotovo i jedan (25 osoba). Spakiramo nekako bicikle u kombi (zamalo na naguravanje) ulazimo u trajekt ili šešulu zvanu "Marjan". Svi se raspoređujemo po strateškim pozicijama, neki (većina) na klima pogodnostima, a dio na sunčanje na palubi.
Priča se barem u mom društvu veterana o triatlonu, načinu prehrane - kada, koliko, što i kako, kažu min 3h pred utrku nešto pojesti - ugljikohidrati, proteini i sl. A po mom mišljenju može i pola sata prije utrke čokolada, eneg.pločica ili sl. U kombinaciji sa vodom ili eneg.napitkom, tj. Opet sve zavisi od metabolizma i stupnja napetosti (nervoze) svakog pojedinca. Misliti  pozitivno je najvažnije. Sretno uplovljavamo u supetarsku luku, put do zone izmjene, prijave te pripreme za utrku svatko na svoj način. Kod mene to jet mali odmor u hladovini, nešto pojedem, lagano rasplivavanje, ulazak u zonu bicikli te zadnja kontrola opreme i možemo startati.
Prije starta po običaju napetost, traženje pozicije za plivanje i konačno sudac označava start. Pliva se dva kruga u trokut stranice oko 110-120m. Prskanje, naguravanje, udaranje nogama rukama kako ko zna i umije - prva grupa od 10-ak treniranih plivača se odvaja, a ja sa drugom grupom pokušavam ne previše zaostati, ali vidi peha prije zadnjih stotinjak metara (kod zadnje bove) skrećem previše udesno te tek kad naletim na plutače u smjeru plaže vidim da sam promašio najkraći put do izlaza iz mora ali nije to ništa hvatam priključak na začelju te grupe i izlazim iz mora ne previše umoran. Oblačenje u zoni, guranje bicikle do ceste i idemo put Škripa, staza/uzdužni profil poznata mi jet od lani te znam kako rasporediti snage. Ove godine nije bila tolika sparina pa jet bilo nešto lakše na penjanju do Škripa, a spuštanje je samo posebi doživljaj samo treba paziti da ne završiš u maslinama ili na nečijoj šoferšajbi. Nakon bicikle idem na trčanje ili slalom između preplanulih turista i nestašne djece. Na kraju sam u cilju ispred doktora iz Mađarske koji me nije uspio prestići. Stiže i ostala ekipa i sama utrka jet gotova. Ovim putem čestitke Petkoviću - stvarno jet zmaj. Dovodim se u stanje tijela i duha prije utrke ispijanjem vode, jedem jabuke, banane, dinje, ali ne previše, nakon toga lagano rasplivavanje, tuširanje na tušu koji ne postoji, oblačenje. Tu je i zakuska sa manistrom na sto načina, pićem koliko treba te na kraju može i voće. (Pohvala organizatorima gosp. Paviću i pomoćnicima). Slijedi proglašenje i tu sam nešto pazario, medalja za 2.mjesto u kategoriji.Spremamo stvari za polazak, nepotrbno strepimo da kombi neće ući u naš trajekt te lagano brodimo put Splita. Kome jet bilo dobro neka dođe i dogodine. Pozdrav svima i ostalima koji ovo čitaju.

Brano Tucak  

P.S. Pa ljudi moji znate li vi da jet onaj Peugeot koji jet oglašen na prodaju prije 3,5god (novi) koštao 32.000 kn, a sada jet po prigodi samo 8.000, razmislite dobro!

OVO JE KRAJ ČLANKA
Bilješka o piscu (by ikovaci)
Branko Tucak, dipl.ing.građ. podrijetlom iz Podgore, rodom iz Omiša, živi i radi u Splitu. Specijalnost njegove firme je rušenje starih dvoraca te izgradnja još starijih na istome mjestu.  Uzor mu je Mato Lovrak, a naravno omiljena knjiga "Vlak u snijegu".
 


TK Split