Dobro do´┐Żli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi ´┐Żlanak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 

BARCELONA 2011 - IronMan triatlon
 
"Vamos a practicar espanol!" ili Calella Challenge triatlon :) (pi´┐Że: Kuki)


 
SRIDA
28.09.2011.

   SRIDA - 28.09.2011.


   Evo je do´┐Żlo vrime da se posli ´┐Żest miseci priprema krene u Barcelonu. Koliko je to sad daleko, uplata u tre´┐Żi misec. Si´┐Żan se da je, dok san obavlja uplatu, bilo lo´┐Że vrime i da san kroz prozor gleda oblake kako prolaze i mislija: "Ima jo´┐Ż sedan miseci do trke, ima vrimena." A evo ga vi´┐Że nema. Kre´┐Żemo.

   Na parkingu iza kluba sveprisutni Pavi´┐Ż, Nike i ´┐Żef opozicije Pave. Kad me pozdravlja govori Pavi´┐Ż da to ka da te Juda jubi. Ali isto neka, vridi. Slo´┐Żili smo se za prvu sliku na polasku Goge, Kuco, ´┐Żkare i ja. Napunili kombi, trubnili i partili.

   E, ali samo 348 metri do ulaza u Kucinu zgradu. Tu se parkirali i ´┐Żekamo doti´┐Żnoga da naload-a "glupa´┐Żu" sa kartama Francuske i ´┐Żpanjolske - da se ne bi izgubili po putu. A to traje li ga, traje. Umisto da krenemo u pet i po, evo sedan manje kvarat. Napunila se "glupa´┐Ża", pa sad ima i Calellu - ´┐Żta je cilj ove pri´┐Że.

   Naravno po´┐Żele su odma dolazit poruke, od znanih i malo bolje znanih, sa dobrim ´┐Żeljama za sve ´┐Żta nam se tek treba dogodit. Idemo za Zadar, Jadrolinija nam dala skonto pa se isplati. Tankamo u ´┐Żibeniku i odma Kuco ´┐Żva´┐Że oni najlon sendvi´┐Ż na skontu - jer mu isti´┐Że rok, a Goge zaranja po wc-u pa je ´┐Żekamo.

   Ri´┐Ż po ri´┐Ż i eto nas u Zadru, na punti stali u veliki red od sedan auti i dva kamiona, pitamo Kucu kakve su ovo karte, dva lista isprintane potvrde o uplati, jedan za po´┐Ż, a drugi za do´┐Ż. "A to mi je dalo, i to je to," govori. Dobro. Carinica i policajka uredno ´┐Żavrljaju, a kolegama dosadno pa pitaju idemo li ovo na Kupres sa kombijem Ski Kluba "Split".

   Prolazimo i to, kad isprid broda pitaju di su karte, a mi ih nemamo. Kuco se vra´┐Ża u Lipu Na´┐Żu, priko grane, sa svim dokumentima, u agenciji Jadrolinije dobiva karte, pa se parkiramo u gara´┐Żi velikoga "Zadra", koji ´┐Że nas preveslat do Ancone.

   Kako se posli ne´┐Żemo mo´┐Ż vratit u auto, uzimamo bagaje i trk u salone na´┐Ż fotelje za spavat. Smi´┐Żtamo se na krmi u techno salonu sa kri´┐Żavin plavim neonkama. Kako nam se raspored kau´┐Ża nije svidija, po´┐Żeli smo preure´┐Żivat, pa su Goge i Ka´┐Ża uzeli jedan (naravno - ve´┐Żi), a ´┐Żkare i ja drugi (naravno - manji), te smo ih zaminili sa kraja na kraj salona. Zamalo smo se zanili i nastavili, ali smo sad zauzeli svak svoj komad namje´┐Żtaja i zadovoljni smo.

   Evo partimo. Ja ovo pi´┐Żen; Kuco ´┐Żita neko lako ´┐Żtivo; Goge se separirala, upalila laptop i ne´┐Żto kucka da opravda profesorski status; Kate je i´┐Żla slikat pozdrav suncu, vidit ´┐Żemo ´┐Żta ´┐Że ispast; a ´┐Żkare je izija njen sendvi´┐Ż i glumi Pa´┐Żu pa govori kako nije izija nikad bolji sendvi´┐Ż u ´┐Żivotu.

   Sad ´┐Żemo skoro le´┐Ż pa je dosta za danas. Sutra nas ´┐Żeka 1200 kilometri, pa ´┐Że sigurno bit novih stvari za ih zapisat.

  

 
 
´┐ŻETVRTAK
29.09.2011.

   ´┐ŻETVRTAK - 29.09.2011.


   Puca zora isprid Ancone. Dobro smo spavali, polako se palimo, grizu se Ka´┐Żini kifli´┐Żi, gledamo lagane crne valove i pitamo se kakav je Mediteran na Costa Bravi. Tamo idemo i to je ka njihova rivijera.

   Pri´┐Żamo sva´┐Żta i kako rano ujutro padaju lucidne misli na pamet, govori Kuco da je dobro ´┐Żta smo kasnili ´┐Żekaju´┐Żi load-anje ''glupa´┐Że'', jer da nismo puno ´┐Żekali red za trajekt. Ha.

   Sidamo u kombi, carina pita di ima sniga, ka pametni, dobro su nan vi´┐Żitali putovnice. E. Upisali smo glupa´┐Żi odredi´┐Żte i govori nan da je jo´┐Ż 1303km do cilja. Udri.

   Izlazimo iz luke, odma autoput i tu´┐Żemo kilometre - Pesaro, Parma, Barilla tvornica ka cili ´┐Żkver, Bologna, Piacenzza, okri´┐Żemo put Genove i evo mora. Ne ide to ovako brzo, ali ide.

   Dojam je da smo otkrili za´┐Żto su Talijani u debeloj recesiji. Niko ni´┐Żta ne radi nego su svi po autoputu i voze se. ´┐Żetiri trake u jednom smjeru i sve puno. Na´┐Żi bar sidu u kafi´┐Żima, pa od Sv.Roka do Gospi´┐Ża vidi´┐Ż dva auta. Ovde mora´┐Ż gledat i gori da te ko ne iznenadi.

   Na obzoru vanka Sanrema nosa´┐Ż aviona, po´┐Żeli su nas prelazit Ferrariji, platili smo autoput i evo nas u Francuskoj.

   Prolazimo Dejanu ispod ponistre u Monte Carlu, posla nan je poruku sa dobrim ´┐Żeljama i da ´┐Że platit ve´┐Żeru kad se javimo na povratku. Sri´┐Ża njegova da ne´┐Żemo imat vrimena.

   U kombiju se svako malo ne´┐Żto jede i pije, ma´┐Że se pa´┐Żtete, masla, marmelade, Ka´┐Żini kifli´┐Żi, sendvi´┐Żi i ´┐Żtru´┐Żice. Bit ´┐Żemo puno lak´┐Żi na povratku.

   Francuska je malo neurednija, i autoput i odmori´┐Żta. Svako po ure stane´┐Ż, pa baca´┐Ż eure u automate na rampama. Ni´┐Żta ih ne razumin.

   Na jednoj rampi smo zapeli, kamioni iza sviraju, izija mi automat 20 eura i vratija mi ´┐Żaku metalnih, i ne di´┐Że rampu. Sve dok nije do´┐Żla ´┐Żinjorina, pa san razumija da moran ma´┐Żini vratit malo kovanica koje mi je vratila. Koji automat. Od njih desetak samo smo se sa jednin normalno sporazumili, bit ´┐Że da je neki na´┐Ż, a na dva su bile ´┐Żive ´┐Żinjorine, naravno, govoru samo francuski, pa na moje ''Dobra ve´┐Żer!'' stanu pa se misle.

   ´┐Żta idemo dalje, pada sunce i odmaramo po 15 minuti svako dvi ure. Svi smo inkordani. Kad iza´┐Żen iz kombija, triba mi dvi-tri minute za se upalit.

   Pa je mrak i evo Espana. Glupsonica nas je dovela sa to´┐Żno´┐Ż´┐Żu u dva centimetra do isprid hotela. Isplatija se download.

   Neptuno hotel. Kombi smo zbili u gara´┐Żu i u´┐Żli u apartman, na mezaninu sa lipin dvoron sa dvi bungevilje, imena TITANIC. Nemo´┐Ż virovat. Padaju aluzije, ali se svi kiselo smje´┐Żkamo. Uglavnom, dobro je.

   Do´┐Żli smo u deset manje kvarat, dakle ´┐Żetrnaest uri. Dobro je, niko nas nije tira. Pro´┐Żetali smo malo po Calelli, da se razmrdamo i da vidimo di smo.

   ´┐Żatori za prijave i sajam su ve´┐Ż operativni, ´┐Żetamo kroz cilj i gledali´┐Żte. Sve kako smo i zami´┐Żljali. Do´┐Żla je i pono´┐Ż. Kad san lega i zatvorija o´┐Żi, parilo mi se da san u brodu, sve se valja. Trajalo je to dvi minute. Onda se zacrnilo.

  

 
 
PETAK
30.09.2011.

   PETAK - 30.09.2011.


   Bu´┐Żenje. Svi smo dobro. Goge ide u ´┐Żpara, kojega smo sino´┐Ż na´┐Żli, po kruv i bibite za marendu. Punimo se. Ve´┐Ż je pro´┐Żlo deset uri kad smo partili na prijave.

   Zona je od hotela 346 metri udaljena, a za u apartman ne mora´┐Ż ni skalu u´┐Żinit, sa bajkon mo´┐Ż u´┐Ż do u dvor kroz cilo predvorje i apartman. Zajebajen da san mislija kako bi nan bilo lak´┐Że posli utrke, kad sve bude bolilo (valjda - to niko ne zna), ne ´┐Żinit ni tu jednu skalu za dopuzat nazad do posteje.

   Odaju mi priznanje, samo ne znan di ´┐Żu ga prominit u ne´┐Żto opipljivo. Evo ga sajam. E, to je sajam, di dobro moramo potegnit ru´┐Żnu. A neki ne mogu. Di god pogleda´┐Ż - cure ti sline.

   Od najobi´┐Żnije ´┐Żpigete, do svemirskih bajkova, koje mora´┐Ż polako podignit, da ne poletu. Patika, bi´┐Żava, kopresijske robe, kemija, tri-odijela, neoprena, kaciga, sprinterica, bajkova, kola, aerobar-ova, o´┐Żala - svega. Svi se tresu.

   Goge tro´┐Żi, Kuco tro´┐Żi, ´┐Żkare kupuje ´┐Żta mu fali, ja san se bacija u tro´┐Żak za bilu prozra´┐Żnu kapu, jer iman crnu, pa da mi psiholo´┐Żki bude lak´┐Że.

   Jedan ´┐Żas smo se i´┐Żli prijavit. Na´┐Żli smo se na zidu di su zalipili startne brojeve. Goge je 131, Kuco 842, ´┐Żkare 949, ja san 946.

   Njihovi volonteri ne znaju beknit ni´┐Ża osin ´┐Żta hablaju espanjol. Mora´┐Ż mu napisat koji si broj ili te ne razumi. Dobili smo vali´┐Żu, veliku, lipu i unutra bagove za sve discipline i onu klasiku od reklama i brojeva.

   Vra´┐Żamo se na sajam, slikajemo se na oni karton sa rupon za glavu, a na slici pro´┐Żlogodi´┐Żnji prvak Jimmy Johnsen. Eto smo ve´┐Ż svi u cilju.

   Nastavljamo slinit po sajmu, po´┐Żelo je bit vru´┐Że. Sre´┐Żemo Vi´┐Żticu i Govindu, govoru da Patr´┐Żevi´┐Ż dr´┐Żi noge na ku´┐Żinima u hotelu. Idemo u apartman po robu i vra´┐Żamo se na pla´┐Żu.

   Dvista metri krupne pr´┐Żine, ´┐Żute, svugdi se uvla´┐Żi, par kilometri na jednu stranu i isto toliko na drugu. Toliko vidimo, a ´┐Żta je dalje nemamo pojma. Ulazimo u more. Toplo. Valovi lipi. Komentar je da pla´┐Ża nije za malu dicu. Ako se pusti´┐Ż baci te val i onda se valja´┐Ż.

   Uz samu obalu je struja niz pla´┐Żu, ali kad se makne´┐Ż malo dalje sve je ok, osim ´┐Żta malo valja. U nedilju ujutro ´┐Że bit mirnije. Ako ne, neki ´┐Że pit draminu.

   Kako je vanka mora tako je i unutra, ne vidi´┐Ż kraj sarbuna, na dnu pusto´┐Ż, kacamarin svako pedeset metri. Uspija san vidit jednoga lipoga gofi´┐Ża koji je pro´┐Ża ispod mene. To je jedino ´┐Żivo, osim nas, ´┐Żta san vidija za po ure u moru.

   Idemo nazad, Ka´┐Ża kuva manistru na pome sa ´┐Żparogama, rje´┐Żavamo to i oko pet uri palimo bajkove iz gara´┐Że, pa izlazimo na cestu. Cesta lipa ´┐Żiroka, prometna, masu biciklista u oba pravca, svi nas paze, nije ka doma - bicikla ima prednost.

   Ravno, valovito, ka od Lava put Omi´┐Ża: hupsi´┐Ż, pa ravno ´┐Ż ''i´┐Że i pjeva''. Svi´┐Ża nam se, sa izlazom iz mista, polako kroz male uli´┐Żice pune svita, do´┐Żli smo na 14. kilometar sa prosjekom 30. To je u redu.

   Vra´┐Żamo se nazad, malo vitra u prsi, ali ide. Asfalt lipi, ne trese, nema rupa, a ni vargule in nisu na cesti. Doma smo u ´┐Żas - tu´┐Ż i idemo na pasta party.

   Poslu´┐Żali su me, svi smo u slu´┐Żbene majice. Do dvorane se penjemo po najve´┐Żoj uzbrdici koju smo vidili od Splita. Masa svita, svi uzimaju spizu, organizacija bez gre´┐Żke, sve smo uslikali da mo´┐Żemo prekopirat kad nan se skupi iljadu i ne´┐Żto svita na Tri Star-u u Splitu.

   Satrali sve, malo pokupili u bor´┐Żu (Ka´┐Żinu - pa ronza da ona vuklja. Jel' ''support'' ili nije?) Ostavili teret u Titanic-u i oti´┐Żli pro´┐Żetat.

   Nakon ´┐Żetnje, vrime je bilo za WI-FI u baru hotela, a uz to smo Kuco i ja sorili i po jedan mojito - za cirkulaciju. Sve smo iskomunicirali, pa nazad u na´┐Ż dvor.

   ´┐Żkare primi´┐Żta aero bar, jer mu ga je Pa´┐Żo (govori on) ciloga izmi´┐Ża, kupila se i aero boca tako da je bajk odma ´┐Żivnija. Goge je ve´┐Ż sve spakovala, mo´┐Że krenit.

   Pono´┐Ż je, idemo le´┐Ż. Utonili brzo.

  

 
 
SUBOTA
01.10.2011.

   SUBOTA - 01.10.2011.


   Bu´┐Żenje, toaleta, marenda.

   Goge ´┐Żita knjigu o triatlonu. Danas je na rasporedu dio sa naslovom RACE DAY. I taman kad je uzela komad lipoga toploga kruva, za namazat maslo, govori joj Ka´┐Ża: ''Ostavi se kruva!'' Goge je blido pogleda. ''Prvo pro´┐Żitaj jel' se to mo´┐Że i smi´┐Ż li uop´┐Że.'' Svi smo legli.

   Lagano se to obavilo, naravno uz kontrolu mo´┐Że li se i koliko, pa polako na brifing.

   Zafrkajemo Kucu, koji je u Split povoljno kupija novu jaketu u O'Neal-a, da je obu´┐Że, jer se ova tri dana iz petnih ´┐Żila trudi pokazat novu jaketu svekolikom pu´┐Żanstvu Calelle, ali ga to ba´┐Ż i ne ide, jer je vanka 28 stupnjeva. Nije je ni danas obuka.

   U kinu smo, tehni´┐Żki delegat je odmlija to u dvadeset minuti. Nije ka Pave, lagano i za zaspat. Nismo puno pametniji, ali smo obavili.

   Po zavr´┐Żetku, idemo na sajam, odvajamo se i svak jo´┐Ż gleda ´┐Żta ga interesira, ja sa Ka´┐Żom gledan zonu, ´┐Żator za presvla´┐Żenje, tra´┐Żimo poziciju za fotkanje.

   Prolazimo priko ´┐Żpara, kupuju se ri´┐Żi i manistra, danas ri´┐Żot, sutra ujutro manistra.

   Skupili smo se svi u Titanic-u, pa su se po´┐Żeli punit bagovi od bicikle i tr´┐Żanja.

   Goge duck-tapeom lipi plo´┐Żice po okviru. Zezamo je da ´┐Że morat u boks mehani´┐Żarima na po puta da joj to odlipu.

   Kuco je na´┐Ża KERUM kesu za pokrit sic od bicikle, da mu se ne priladi.

   Lagano smo se svi uzvrtili, neko u glavi zami´┐Żlja sve potribe i onda pakuje; a neki, koji su po´┐Żeli zaboravljat, imaju ´┐Żek-listu na karti pa ´┐Żtrikaju i pakuju.

   Ka´┐Ża je skuvala ri´┐Żot, jedemo bez Goge kojoj check-procedura traje od dva do ´┐Żetri popodne, mi smo od ´┐Żetri do ´┐Żest.

   Posli obida zadnja pumpanja, pregledi i pokret.

   Kako se pribli´┐Żavamo zoni, sve je vi´┐Że likova sa lamicama i vali´┐Żama na ramenima, ´┐Żeka se red, poka´┐Że´┐Ż putovnicu, sinjaju te, dobi´┐Ż ´┐Żip, provjere jesi li s njm u vezi ljubavnoj i puste te u zonu.

   Zona ka po nogometnog igrali´┐Żta. Kako je tu 1100 bajkova, ra´┐Żunamo da je to najmanje dva-tri miljuna eura vrijednosti. Slikamo se, naravno i Kerum kesu u moru bicikli, pa u ´┐Żatoru za presvla´┐Żenje ostavljamo bike i run bag.

   Na izlazu sre´┐Żemo Patr´┐Żevi´┐Ża, Vi´┐Żticu, Govindu i prijatelja Graha kojeg znamo sa splitskog TriStar-a. Slikamo se, a na Dejanovo pitanje jel sve po planu ide odgovaramo da nemamo pojma. Vidit ´┐Żemo sutra.

   Goge i´┐Żla u more, mi se zavrtili po sajmu, Ka´┐Ża i ´┐Żkare kupili kompresijske bi´┐Żve, pi**a ko ih nema.

   Svi smo u dvoru, ma´┐Żta se ´┐Żta ´┐Że bit sutra u ovo vrime. Ra´┐Żunamo svi po mraku u´┐Ż u cilj. Ako ni´┐Żta, rije´┐Żit ´┐Żemo se vru´┐Żine. Bit ´┐Że fri´┐Żko.

   Goge ve´┐Żerala i oti´┐Żla kupit ne´┐Żto slatko; Kuci i meni moja draga napravila fritaju u malo kruva; ´┐Żkare je pun, pa ne´┐Że ni´┐Żta.

   Vrime nan prolazi u razgovorima svake vrste, zavr´┐Żavamo sa teorijama o braku. Na´┐Żla se ekipa prava: momak, dvoje sa ''pokojnim'' bra´┐Żnim drugovima i dvoje u sretnom braku. Tema ide u beskraj. Dobro, niko ne razmi´┐Żlja o sutra.

   Kuco ima teoriju da sutra juri´┐Żamo na cilj i da smo sritni ´┐Żta ne juri´┐Żamo na ne´┐Żije rovove. Morbidno.

   Di ´┐Że ova pri´┐Ża zavr´┐Żit i kad, nisan siguran. Ka´┐Ża je za sutra ujutro u pet uri skuvala, zna se - manistru. Planovi su razra´┐Żeni za ujutro. Dakle moramo samo mo´┐Ż zaspat i tu smo.

   Moran jo´┐Ż ovu pisaniju mejlat, da smo fri´┐Żki sa vjestima na klupskom fejsu. ´┐Żujemo da se ´┐Żita i da je interesantno. Potrudim se ja uz sve ostalo da tako bude do kraja ove ´┐Żtorije.

   Sitija san se Maloga Mista i onega po´┐Ż´┐Żera sa lapi´┐Żon na tintu i knjigon od 12 kili, a mi danas ´┐Żitamo svi sve dva minuta posli nego se dogodilo. Ma isto je to lipo.

   Dosta za danas. Sutra je IronMan. Du´┐Żina od Splita do Dubrovnika je za zamislit se, ali ponavljan, niko nas nije tira.

   I dobro me Kate moja napala ju´┐Żer kad san nehotice uzdaha ´┐Żitaju´┐Żi knji´┐Żicu sa opison staze - da ne smin uzdisat jer san sam ovo tija i stvarno me niko nije natira i sam san sebi odgovoran.

   Toliko.

  

 
 
NEDILJA
02.10.2011.

   NEDILJA - 02.10.2011.


   Budin se u dva ipo, pa u ´┐Żetri. Sve ono teku´┐Że ´┐Żta se punilo dan prije, o´┐Że vanka, a i nije neki tvrd san.

   U ´┐Żest manje kvarat zvoni sat, di´┐Żen se, grije se manistra, pjat se izija, jo´┐Ż malo kruva i pr´┐Żuta, ostali isto. ´┐Żkare bez kave ne mo´┐Że.

   Svi mutimo pi´┐Że i gelove. Pune se boce i bo´┐Żice. Na posteju sla´┐Żen sve za u more.

   Obavezni toalet i, kad smo sve zgotovili, tek je sedan manje kvarat. Goge govori da partimo jer, ko zna - mo´┐Żda se bicikli ´┐Żta desilo. ''Bit ´┐Że uvatila plauritu, pa ´┐Że´┐Ż joj dat dekot,'' govorin ja. Di ´┐Że´┐Ż ranije?

   ´┐Żetamo svi po apartmanu ka pasi u kavezu. Nema vi´┐Że ´┐Żale, idemo uranit pa ´┐Żta bude. Mrak je jo´┐Ż, bagovi na le´┐Ża i kre´┐Żemo.

   Po ulicama samo triatlonci i pratnja zadu´┐Żena za foti´┐Ż. Ka´┐Ża uredno obavlja svoj zadatak. Pune uli´┐Żice istih likova. Isprid ulaska u zonu slikamo se jo´┐Ż jednom, ulazimo, obilazimo bicikle. Zdrave su, nima straja.

   Deset metri od mene eno ga ´┐Żivkovi´┐Ż. Pozdravljamo se uz uobi´┐Żajen odgovor na njegovo pitanje ''Jel'sve uredu?'' - neman pojma.

   Bic je spreman, odlazin u ´┐Żator sa bagovima pa dodajen spizu u Bike Bag i ''al kaidu'' sa gelovima i ostalim u Run Bag. Tako mi zovemo oni pojas sa malin smi´┐Żnin bo´┐Żican za oko pasa. Asocira na pojas sa bombama.

   Kako su svi banci puni, nalazin misto uz rub ´┐Żatora za obu´┐Ż neopren. Kraj mene se obla´┐Że mu´┐Ż i ´┐Żena. Livo lik ve´┐Ż obu´┐Żen, gledan mu noge, a ono lakirani nokti u crno. Ima nas svakakvih.

   Obavljan sve, spreman robu u Streetwear Bag, ka´┐Żim je na svoje misto i izlazin vanka. Okupljamo se isprid ´┐Żatora, mi ka tuljani, a Patr´┐Żevi´┐Ż jo´┐Ż u robi pita di je zahod. A je smi´┐Żno smantan profi´┐Ż, uvik ne´┐Żto pita di je.

   Izlazimo na tuljansku koloniju na pla´┐Żi. Neki su u moru, plivaju. Sarbun od vlage ladan. Iljadu i ne´┐Żto gumiranih likova ´┐Żeka da mu grupu pozovu na start.

   Gledan kako se profi´┐Żi spremaju, kad isprid mene osvane Dejan (re´┐Żeni Patr´┐Żevi´┐Ż), pita di se ulazi. Nemo´┐Ż virovat. ´┐Żaljemo ga na pravu stranu.

   Iza njih za dva minuta idu ´┐Żene Pro, pa obi´┐Żne ´┐Żene. Kako ovo re´┐Ż ''obi´┐Żne'' ili ''normalne'', kad nisu ni obi´┐Żne, ni ba´┐Ż normalne. E, iza njih, za dvi minute idemo mi - zelene beretke - svaka grupa svoja boja kape.

   Gogu smo ve´┐Ż pozdravili, Kuco, ´┐Żkare i ja se pozdravljamo, tiraju nas kroz torove, do linije starta tik uz more. Puka je top, starta san sat i bacija se u more.

   Livo san od nas dvista, lagano po´┐Żinjen, do prve okretne bove san ve´┐Ż uvatija jednu od ´┐Żena, okri´┐Żen prvu bovu, pa sad pravac do slijede´┐Że pa dalje. Ide lagano, bez napora, nikakav problem, trese me sat, kilometar je puka, veslam dalje.

   Okret livo, pa jo´┐Ż jedan posli sto metri i onda po pravcu nazad. Tu su me pro´┐Żle dvi ´┐Żute kapice, neke mla´┐Że grupe ´┐Żta su startale posli nas. Pri kraju pravca prelaze me i roza kapice. Ka motorini. To je ´┐Żpanjolska Open skupina. Zamalo profi´┐Żi.

   Zadnja okretna bova, pa prema pla´┐Żi, jo´┐Ż smanjujem ritam, obavljam u neoprenu sve ´┐Żta se mo´┐Że obavit, jo´┐Ż par zaveslaja i stru´┐Żen rukon pla´┐Żu, dignen se i vanka san. Polako ´┐Żetan po dubokom nezgodnom sarbunu, pliva san uru i osan minuti, prolazin ispod tu´┐Ża.

   Na kantunu isprid ´┐Żatora se javljan Ka´┐Żi - sve pet.

   Sre´┐Żen ´┐Żkaru, on poluspreman, ve´┐Ż kre´┐Że vanka. Prisvla´┐Żin se prema planu, bez pri´┐Że, pakujen bag sa mokrin neoprenon, ´┐Żetan prema bajku, obuka san i rukavice i stavija o´┐Żale, dolazin do linije za sist, penjen se i kre´┐Żen.

   Polako po zavojima i le´┐Że´┐Żim policajcima jedan ipo kilometar do izlaza na cestu. Kre´┐Żu kilometri. Ide odli´┐Żno, kilometar prije okreta na 36-om kilometru vata me Kuco pivaju´┐Żi, a iza njega Goge, malo preblizu za moj ukus.

   Kre´┐Żemo nazad, na kraj prvog kruga dolazin sa prosjekom od 32 kilometra na sat, javljan se Ka´┐Żi koja sa ruba okretnog rodula slikaje i iden u drugi krug. Na okrepnoj stanici na okretu predvi´┐Żenom za tre´┐Żi krug stanen, minjan boce i mutin novu koli´┐Żinu izotonika. Ponovo kre´┐Żen, a neko zove. Pa onda i mu´┐Żki glas vi´┐Że ''Kuki!''.

   Pogledan i vidin Gogu, ni´┐Żta mi jasno, djeluje mi u redu i nezabrinuta, pa nastavljam. I onda mi sine da je u Penalty Box-u - popila je ´┐Żuti karton za draftanje pa mora mirovat u boksu osan minuti. Tu ne smi´┐Ż sist, ni ist, ni pit.

   Ja vozin dalje, ali sa te´┐Żko´┐Żama jer se diga mae´┐Żtral i tu´┐Że u prsi. I to ne slabo. Prosjek pada na trideset do okreta, u povratku jeden drugi sendvi´┐Ż i ve´┐Ż po´┐Żinje lagano ko´┐Żenje vrata. Sad se malo lak´┐Że vozi, ali sve je nekako te´┐Że. Pa pro´┐Żlo je 125 kilometri i mora bit tako!

   Vru´┐Że je, pije se, to mi nije drago jer mi se u drobu po´┐Żinje mu´┐Żkat. Dolazin na okret na 136-om kilometru, na rodulu se skidan sa bajka kraj Ka´┐Że za poljubac, a ona misli da mi je ko zna ´┐Żta.

   Iden na zadnji kra´┐Żi krug, vitar tu´┐Że u prsi, nije lako. Na okretu minjan boce i ´┐Żutin se mu´┐Żno. Po´┐Żelo mi se zijevat, dakle spavat i malo me muka. Stajen kraj jednoga zida, obavin potribu i zamalo me potira na povra´┐Żanje, ali nema ´┐Żta iza´┐Ż.

   Nastavin ja dalje i u zonu ulazin za ´┐Żest ipo uri bicikle. Ra´┐Żunan u grubo sa plivanjen i zonon san na sedan i ´┐Żetrdeset, na sedan i pedeset po´┐Żinjen trkat. Dobro je, ali me jo´┐Ż muka.

   Po´┐Żinjen polako, osan ipo po kilometru, malo ´┐Żetnje. Pijen kolu i od straja ne pijen gelove. ´┐Żujen vatromet, to je prvi u´┐Ża u cilj.

   Ne znan ´┐Żta ´┐Że bit, daleko su ´┐Żetrdeset i dva kilometra. Kuco se javlja, zavr´┐Żava prvi krug, ´┐Żkare je isprid mene ve´┐Ż po´┐Żeja drugi, Gogu ne vidin.

   Vru´┐Że je, sunce pe´┐Że, likova raznih - ´┐Żetaju, rasti´┐Żu zgr´┐Żene noge, ima svega za vidit.

   Uglavnom iden od okrepe do okrepe - malo ´┐Żetnje, pa tr´┐Żanje; vozin na koli i prolijen se vodon. Prvi krug je pro´┐Ża, na po´┐Żetku me Ka´┐Ża pita kako je, a ja govorin da ´┐Żu ga zavr´┐Żit makar i sa po noge - odma se pripala da mi nije ´┐Żta. Nije ni´┐Żta, ali ako triba puzat, nema problema.

   Drugi krug - prelazi me ´┐Żkare u zadnjem i Kuco u tre´┐Żem, Gogu jo´┐Ż nisan vidija.

   Pada mrak, kre´┐Żen u tre´┐Żi krug. Vi´┐Żen Ka´┐Żi da mi za zadnji krug doda dvi kole jer su na okrepama nestale.

   Bogajen one ´┐Żta in u Splitu sve smeta; te fali ovo, te fali ono, a ja ovde platija 350 euri startnine, a njima na petnaeston kilometru nestaje kole. Neka mi samo ko ´┐Żta vi´┐Że re´┐Że.

   Kraj tre´┐Żeg kruga prelazi me Goge, ja polako za njon okri´┐Żen u zadnji krug. Sad ve´┐Ż znan da ´┐Żu do´┐Ż do kraja, pa po´┐Żinjen br´┐Że trkat, tako da je mislim to moj najbolji krug.

   Pojavila se i kola na okrepi, tek sad pijen gel jer me nije briga - malo je do kraja.

   Sad i ja prelazin neke koji bauljaju po stazi. Ima jedan mra´┐Żni dio, ne pokriven ´┐Żaruljama, pa me straj da ne upadnen nogon u rupu. Desilo se jednome isprid mene.

   Tu ´┐Żetan i pi´┐Żin prema kraju, gledan neke koji tek po´┐Żinju zadnji krug. Ja pun sebe prolazin kroz zonu i ulazin u cilj.

   13:52:ne´┐Żto.

   Ljubljenje, ´┐Żestitke, medalja, Finisher majica, slikavanje. Iden ne´┐Żto popit i po stvari u zonu. Moji su ve´┐Ż krenili u hotel, pa je i meni pri´┐Ża jer san mokar, a malo je zafri´┐Żkalo, ve´┐Ż je skoro jedanaest uri.

   Kupin stvari, na izlazu iz zone pregled jesi li uzeja svoje ili tu´┐Że. Guran biciklu do hotela i jo´┐Ż mi do glave ne dolazi ´┐Żta san sve pro´┐Ża.

   Tu´┐Ż, sidimo u dvoru. Evociraju se si´┐Żanja.

   Goge govori da je ono kad me zvala bila u Penalty Box-u. Uvatilo je u zavjetrini za Kucon. Dobila kazne osan minuti - u pr´┐Żunu nesmi´┐Ż sist, nesmi´┐Ż ist, nesmi´┐Ż pit i nesmi´┐Ż govorit. Ka Jasenovac. Mo´┐Żda joj je zato posli godija odmor.

   Zezamo ´┐Żkaru, koji je i´┐Ża ka lud i do´┐Ża za ne´┐Żto vi´┐Że od jedanaest ipo uri, da mu je dobar program treninga koji je sam slo´┐Żija. Toliko dobar da bi sad moga postat IronMan Coach i prodavat treninge i savjete. Predla´┐Żemo da Koce dobije popust od 50%.

   Pri´┐Żamo ´┐Żta nan se sve de´┐Żavalo.

   Meni se desilo da jedno tri kilometra nisan moga dobit to´┐Żan rezultat mno´┐Że´┐Żi 9 puta 7 za izra´┐Żunat neko vrime koje san tija. Nikako i nikako. Za ne virovat. Sta mozak i samo noge radu.

   Pono´┐Ż. Idemo le´┐Ż, glava je malo zbrkana, ali se o´┐Żi same sklapaju, a jedino se ne mogu nikako napit. Usta suva non-stop.

   Zacrnilo se.

  

 
 
PONEDILJAK
03.10.2011.

   PONEDILJAK - 03.10.2011.


   Po no´┐Żi se di´┐Żen pit dva puta. Dobro san spava. Probudili se svi u osan uri.

   Kuco je sino´┐Ż po zavr´┐Żetku trke utrpa u sebe svu mogu´┐Żu spize koju je vidija u velikon ´┐Żatoru di je bila okrepa. Naravno, ukrca je to ka kroz gurlu, pa ga po no´┐Żi uvatila ´┐Żgaravica. Tra´┐Żi Gastale.

   ´┐Żkare je izmu´┐Żka svoju kemiju i popija kavu, a Gogu boli grlo pa je jedva ne´┐Żto izila.

   Ja san sa Ka´┐Żon platija po pet euri i upa na ´┐Żvedski stol u hotelu. Ija san uru vrimena, po´┐Żelo je sa suhomesnatim, sredina je bila topla jela, a za kraj smo meli dinju, zalivaju´┐Żi to sa masu ´┐Żusa i mlika sa kakaon. Propali bi brzo da in svi gosti ovoliko mogu izist.

   Gledan jednoga bidnoga Francuza, koji je isto trka, kako niza skale ide naopako, ka da se penje, jer ga kvadricepsi toliko bole da ne mo´┐Że niza skale normalno. Vidi´┐Ż odma ove ´┐Żta su trkali, svi nabadaju ka po jajima i sa grimasama na licu.

   Odlu´┐Żujemo se i´┐Ż okupat na pla´┐Żu, malo se relaksirat, uvatit sunca i onda u jedan na progla´┐Żenje. Sve nas malo zati´┐Żu kvadricepsi, a Kuco ima i problem sa velikin ´┐Żuljon od zavrnute bi´┐Żve.

   Na ovi ´┐Żivot na pla´┐Żi bi se moga naviknit, jedino ´┐Żta se sarbun svugdi zavla´┐Żi. Kate govori da ne zna kad je zadnji put bosa u´┐Żla i iza´┐Żla. I jo´┐Ż govori kako joj je Dejan (prijatelj Patr´┐Żevi´┐Ż) reka da je duga ´┐Żetnja po ovome grezome sarbunu dobra za piling. Ma vidi.

   Mi´┐Żemo se sa pla´┐Że i u bot smo u ´┐Żatoru di je bija pasta party. Po´┐Żinje progla´┐Żenje, gledamo rezultate na zidu. Dejan je tre´┐Żi, bit ´┐Że vike.

   Vi´┐Żtica je odusta na trkanju, noga ga zabolila pa je odusta jer nije moga bit dobar, a riskira je ve´┐Żu ozljedu. ´┐Żteta, jer je ima drugi rezultat na bajku.

   Grah je bija dobar, a ´┐Żkare je tre´┐Żeplasirani Hrvat. Naime, ´┐Żivkovi´┐Ża je diskvalificiralo jer ga nije sinjalo da se pojavija u Penalty Box-u nakon ´┐Żutog kartona.

   Dejan pri´┐Ża da je njemu bila te´┐Żka bicikla u vitar i da nije moga tr´┐Żat kako je tija jer je bilo vru´┐Że. Isto smo se derali kad se peja na postolje. Lipo - na´┐Ż ´┐Żovik, a tako dobar.

   Na povratku ga zezamo da mu je lako kad mi stariji profi´┐Żima damo ´┐Żest minuti fore i pustimo ih prije da ka nemaju gu´┐Żvu.

  Opra´┐Żtamo se, Kate i ja u Titanic-a, a Kuco ,´┐Żkare i Goge na obid. Danas se jede meso. Proteini. Mi pod tu´┐Ż i odmor, a oni na spizu.

   Posli se minjamo, pa se posli na´┐Że spize i njihova tu´┐Ża nalazimo vanka - tra´┐Żimo suvenire i di ´┐Żemo proslavit sve skupa , pa i dana´┐Żnji ´┐Żkarin ro´┐Żendan.

   Na´┐Żli smo lipo misto i uz pri´┐Żu ispraznili bokal sangrije, pa oti´┐Żli nazad za u krpe.

   Kuco je prije spanja dobija i medicinski tretman za ogroman ´┐Żulj na nozi. Trebali smo jednu fini´┐Żer medalju maznit i za Ka´┐Żu. Za sve ´┐Żta je svima zna´┐Żila i u´┐Żinila.

   Idemo le´┐Ż jer je sutra plan obilazak Barce. Svih nas vi´┐Że bole nego ujutro, ali se opet brzo zacrnilo.

  

 
 
UTORAK
04.10.2011.

   UTORAK - 04.10.2011.


   Doru´┐Żak u hotelu. I´┐Żli svi.

   Neki se pro´┐Żvercali u masi gostiju i u´┐Żtedili po pet eura. Pogodite...Idemo na vlak. Ovi stvarno nisu normalni. Odma su uz dvista metri sarbuna stavili tra´┐Żnice i vozi vlak. Gleda´┐Ż toplese i vozi´┐Ż se. Onde di nema sarbuna ni pla´┐Że nasuli su stinje da mogu stavit prugu.Lipi, brzi, klimatizirani vlak vozi jedno osamdeset kilometri do Barcelone i staje u svako misto. Ka da ide od Trogira pa do Omi´┐Ża. Tiket za nas pet, po´┐Ż i do´┐Ż, dvadesetosan euri i ne´┐Żto.

   To je malo vi´┐Że od dvista kuna. Nas pet tamo i amo. Za jednoga jedan pravac dvadeset jedna-dvi kune. Pitan se koliko je karta za mirisni i vru´┐Żi autobus do Trogira.

   Ovi vozi uru i kvarat i iza´┐Że´┐Ż u centar na trg Catalunya. Tu smo sili u buseve za ture po Barci, jer ko bi sve oba´┐Ża. Voze te od to´┐Żke do to´┐Żke, ti slikaje´┐Ż, ako o´┐Że´┐Ż iza´┐Że´┐Ż, pogleda´┐Ż i opet se ukrca´┐Ż, pa nastavi´┐Ż.

   Dobije´┐Ż nove sluhe koje u´┐Żteka´┐Ż u bus i slu´┐Ża´┐Ż predavanje o svakom detalju. Obilazili, slikali, vidili, na kraju pro´┐Żetali ´┐Żuvenon La Rambla-om i u´┐Żli na Pazar i Ribarnicu.

   E, to nemogu ispri´┐Żat, to iman slike pa koga interesira neka pita, ali ja ne preporu´┐Żan. Bolje da ne znate kako Pazar mo´┐Że izgledat.

   Kre´┐Żemo nazad, malo smo svi de´┐Żvani, Goge najvi´┐Że, a boli je i grlo.

   Kad smo do´┐Żli doma, odma je legla, a nije i´┐Żla sa nama rje´┐Żavat proteine, ´┐Żta je gadan sinjal, jer ta koliko mo´┐Że izist, to se ne mo´┐Że lako ispri´┐Żat.

   Rje´┐Żili smo ra´┐Żune u hotelu, izgubili jednu uru ipo za napunit kombi i brzo zaspali jer je bu´┐Żenje u ´┐Żetri ipo.

  

 
 
SRIJEDA
05.10.2011.

   SRIJEDA - 05.10.2011.


   Kre´┐Żemo u pet i kvarat. Mrak mrkli.

   Triba neko s menon pri´┐Żat, ina´┐Że ´┐Żu zaspat, ali svi osin Kate spavaju. Koja ekipa. Samo su se primistili sa posteje na sic.

   Idu ilometri. Svako dvi ure stajen da ne bi zaspa, tr´┐Żu´┐Żi do WC-a, za vidit plo´┐Żice i odma dalje. Ova Francuska je ogromna, a opet se ponavljaju smi´┐Żne stvari sa automatima za naplatu cestarine.

   Dejan Stoiljkovski ne mo´┐Że do´┐Ż na odmori´┐Żte povi´┐Że kne´┐Żevine, pa mi sami stajemo i slikajemo Monako u izmaglici.

   Danas mi je puno lak´┐Że vozit u odnosu na prije ´┐Żest dana. Ne bole me ni le´┐Ża, ni vrat, ni ni´┐Żta. Eto ti IronMan, a ja se boja kako ´┐Żu nazad.

   Po Italiji jo´┐Ż ve´┐Ża gu´┐Żva nego na odlasku tako da smo teoriju o neradu samo potvrdili.

   Idemo po planu i ulazimo u Anconu za 14 uri, staje se u samoposlugu kupit zadnje sitnice, ´┐Żekiramo karte i po kompliciranome portu dolazimo do Marka plemenitog Pola, krcamo se i vatamo busiju u salonu-kavani.

   Kuco pije ´┐Żaj kao pomo´┐Ż u rje´┐Żavanju problema nastalih od mi´┐Żanja jogurta i ´┐Żusa od naran´┐Że. To je ka da ide´┐Ż ist, recimo ciklu sa nutelon.

   ´┐Żkare je na pivi, Ka´┐Ża na vo´┐Żnom ´┐Żusu, a Goge i ja idemo izist po jednu juvu od povr´┐Ża.

   Kamarijer me ´┐Żudno gleda kad naru´┐Żujen, dobra je ka dekot i zamalo smo udrili repete, ali bilo bi puno. Ka´┐Ża nas je do´┐Żla i slikat.

   Poslali smo poruku Pavi´┐Żu da sutra o´┐Żekujemo do´┐Żek. Iman vrimena ovo napisat, ali jedva jer san ve´┐Ż satran. ´┐Żena me napada da san gori od Servantesa, da s nikin ne govorin. Poslu´┐Żat ´┐Żu je i ovo zavr´┐Żit za danas, ali ´┐Że onda ona uzet komp za pregledat fotografije, pa ko onda s kin ne´┐Że govorit.

   Sutra je kraj.

  

 
 
´┐ŻETVRTAK
06.10.2011.

   SRIJEDA - 05.10.2011.


   Do´┐Żli smo.

   Pijemo na brodu zadnju zajedni´┐Żku kavu. Carina nas gleda, mogu gledat koliko o´┐Że, nemamo ni´┐Żta. Idemo na polazni parking.

   Sli´┐Żna ekipa, od kojih su neki neprepoznatljivi - tajnik se obrija, ne pitamo jel' za nas ili sutra za ro´┐Żendan.

   ´┐Żestitke. ´┐Żampanjac Goge naslonila na pod do kola, dolazi opozicija, a ´┐Żampanja okine sama i po ga se prolije po podu. Pave nije ni´┐Żta kriv, drago nan je ´┐Żta je s nama.

   Popili smo po guc, izvadili stvari, slikali se u fini´┐Żer majicama i krenili na kavu.

   Intrigiraju nas neke druge utrke.Po´┐Żinje se planirat za dogodine odlazak u ___________.


   Dosta je bilo.

   Da vidimo ostale. Sad van je lak´┐Że...

  

 

   SRIDA - 28.09.2011.


   Evo je do´┐Żlo vrime da se posli ´┐Żest miseci priprema krene u Barcelonu. Koliko je to sad daleko, uplata u tre´┐Żi misec. Si´┐Żan se da je, dok san obavlja uplatu, bilo lo´┐Że vrime i da san kroz prozor gleda oblake kako prolaze i mislija: "Ima jo´┐Ż sedan miseci do trke, ima vrimena." A evo ga vi´┐Że nema. Kre´┐Żemo.

   Na parkingu iza kluba sveprisutni Pavi´┐Ż, Nike i ´┐Żef opozicije Pave. Kad me pozdravlja govori Pavi´┐Ż da to ka da te Juda jubi. Ali isto neka, vridi. Slo´┐Żili smo se za prvu sliku na polasku Goge, Kuco, ´┐Żkare i ja. Napunili kombi, trubnili i partili.

   E, ali samo 348 metri do ulaza u Kucinu zgradu. Tu se parkirali i ´┐Żekamo doti´┐Żnoga da naload-a "glupa´┐Żu" sa kartama Francuske i ´┐Żpanjolske - da se ne bi izgubili po putu. A to traje li ga, traje. Umisto da krenemo u pet i po, evo sedan manje kvarat. Napunila se "glupa´┐Ża", pa sad ima i Calellu - ´┐Żta je cilj ove pri´┐Że.

   Naravno po´┐Żele su odma dolazit poruke, od znanih i malo bolje znanih, sa dobrim ´┐Żeljama za sve ´┐Żta nam se tek treba dogodit. Idemo za Zadar, Jadrolinija nam dala skonto pa se isplati. Tankamo u ´┐Żibeniku i odma Kuco ´┐Żva´┐Że oni najlon sendvi´┐Ż na skontu - jer mu isti´┐Że rok, a Goge zaranja po wc-u pa je ´┐Żekamo.

   Ri´┐Ż po ri´┐Ż i eto nas u Zadru, na punti stali u veliki red od sedan auti i dva kamiona, pitamo Kucu kakve su ovo karte, dva lista isprintane potvrde o uplati, jedan za po´┐Ż, a drugi za do´┐Ż. "A to mi je dalo, i to je to," govori. Dobro. Carinica i policajka uredno ´┐Żavrljaju, a kolegama dosadno pa pitaju idemo li ovo na Kupres sa kombijem Ski Kluba "Split".

   Prolazimo i to, kad isprid broda pitaju di su karte, a mi ih nemamo. Kuco se vra´┐Ża u Lipu Na´┐Żu, priko grane, sa svim dokumentima, u agenciji Jadrolinije dobiva karte, pa se parkiramo u gara´┐Żi velikoga "Zadra", koji ´┐Że nas preveslat do Ancone.

   Kako se posli ne´┐Żemo mo´┐Ż vratit u auto, uzimamo bagaje i trk u salone na´┐Ż fotelje za spavat. Smi´┐Żtamo se na krmi u techno salonu sa kri´┐Żavin plavim neonkama. Kako nam se raspored kau´┐Ża nije svidija, po´┐Żeli smo preure´┐Żivat, pa su Goge i Ka´┐Ża uzeli jedan (naravno - ve´┐Żi), a ´┐Żkare i ja drugi (naravno - manji), te smo ih zaminili sa kraja na kraj salona. Zamalo smo se zanili i nastavili, ali smo sad zauzeli svak svoj komad namje´┐Żtaja i zadovoljni smo.

   Evo partimo. Ja ovo pi´┐Żen; Kuco ´┐Żita neko lako ´┐Żtivo; Goge se separirala, upalila laptop i ne´┐Żto kucka da opravda profesorski status; Kate je i´┐Żla slikat pozdrav suncu, vidit ´┐Żemo ´┐Żta ´┐Że ispast; a ´┐Żkare je izija njen sendvi´┐Ż i glumi Pa´┐Żu pa govori kako nije izija nikad bolji sendvi´┐Ż u ´┐Żivotu.

   Sad ´┐Żemo skoro le´┐Ż pa je dosta za danas. Sutra nas ´┐Żeka 1200 kilometri, pa ´┐Że sigurno bit novih stvari za ih zapisat.

  


 


TK Split