Dobro došli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi članak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 


slika05

slika04

slika03


   24. svibanj 2008. - Donja Stubica - klasični duatlon


   Seniorska i veteranska ekipa TK Split uputila se prema Donjoj Stubici na ekipno prvenstvo Hrvatske u klasičnom duatlonu. Uz tajnika Ivana Pavića na put su krenuli Marin Koceić, Mijo Bebić, Maroje Šošić, Ivan Radeljić, Deni Dumanić, Branko Tucak i Mladen Luković.
   Krenulo se oko 7:15 iz Splita. Tijekom puta je bilo raznih pomišljanja o vremenskim uvjetima koji nas očekuju u Stubici. Glavna bojazan je bila od meteorologa najavljivana mjestimična kiša.
   Kišne prognoze su se ostvarile, ali ne u najgoroj mogućoj varijanti. Kiša je pala prije starta utrke. Sve se smočilo: bicikle, kacige, cipele,... I to je bilo sve. Nakon toga je kiša stala i oblaci su se razišli, a utrka je mogla započeti.


   Trkačka staza je imala, nakon početnog ravnog dijela, jedan strmi uspon i zatim konstantnu blagu uzbrdicu do okretišta. Trčala su se dva kruga od 5 kilometara. Sličnu strmu uzbrdicu je imala i biciklistička staza kod spomenika Seljačkoj buni, samo je ova bila duža i ubitačnija. Ostatak biciklističke rute je bio blago valovit, zbog kiše vlažan, a vjetra je bilo sa svih strana. Četiri kruga je trebalo odvoziti.
   Stvorio se samo manji broj biciklističkih grupa, koje nisu bile konstantne. Većina natjecatelja su vozili sami. U svakom krugu dolazak na uzbrdicu kod Gupca je bilo svojevrsno čistilište i tu su se mnoge dileme razriješile. Sličnu je ulogu odigralo i drugo trčanje od 5 kilometara. Grčeva, bolnih nogu i patnje je bilo napretek.
   Unatoč težini staze seniorska ekipa (Bebić Mijo, Koceić Marin i Maroje Šošić) je osvojila prvo mjesto, a zasluženo je i mnoštvo pojedinačnih medalja po kategorijama. Veteranska ekipa je ostala bez plasmana zbog odustajanja Branka Tucaka nakon prvog trčanja.

   Već iste večeri smo se vratili u Split zahvaljujući autoputu i Ivanu Paviću koji je vozio.


   Tekst i fotografije: Mladen Luković

slika02

slika01


 


TK Split