Dobro do´┐Żli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi ´┐Żlanak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 


slika05

slika04

slika03


   24. svibanj 2008. - Donja Stubica - klasi´┐Żni duatlon


   Seniorska i veteranska ekipa TK Split uputila se prema Donjoj Stubici na ekipno prvenstvo Hrvatske u klasi´┐Żnom duatlonu. Uz tajnika Ivana Pavi´┐Ża na put su krenuli Marin Kocei´┐Ż, Mijo Bebi´┐Ż, Maroje ´┐Żo´┐Żi´┐Ż, Ivan Radelji´┐Ż, Deni Dumani´┐Ż, Branko Tucak i Mladen Lukovi´┐Ż.
   Krenulo se oko 7:15 iz Splita. Tijekom puta je bilo raznih pomi´┐Żljanja o vremenskim uvjetima koji nas o´┐Żekuju u Stubici. Glavna bojazan je bila od meteorologa najavljivana mjestimi´┐Żna ki´┐Ża.
   Ki´┐Żne prognoze su se ostvarile, ali ne u najgoroj mogu´┐Żoj varijanti. Ki´┐Ża je pala prije starta utrke. Sve se smo´┐Żilo: bicikle, kacige, cipele,... I to je bilo sve. Nakon toga je ki´┐Ża stala i oblaci su se razi´┐Żli, a utrka je mogla zapo´┐Żeti.


   Trka´┐Żka staza je imala, nakon po´┐Żetnog ravnog dijela, jedan strmi uspon i zatim konstantnu blagu uzbrdicu do okreti´┐Żta. Tr´┐Żala su se dva kruga od 5 kilometara. Sli´┐Żnu strmu uzbrdicu je imala i biciklisti´┐Żka staza kod spomenika Selja´┐Żkoj buni, samo je ova bila du´┐Ża i ubita´┐Żnija. Ostatak biciklisti´┐Żke rute je bio blago valovit, zbog ki´┐Że vla´┐Żan, a vjetra je bilo sa svih strana. ´┐Żetiri kruga je trebalo odvoziti.
   Stvorio se samo manji broj biciklisti´┐Żkih grupa, koje nisu bile konstantne. Ve´┐Żina natjecatelja su vozili sami. U svakom krugu dolazak na uzbrdicu kod Gupca je bilo svojevrsno ´┐Żistili´┐Żte i tu su se mnoge dileme razrije´┐Żile. Sli´┐Żnu je ulogu odigralo i drugo tr´┐Żanje od 5 kilometara. Gr´┐Żeva, bolnih nogu i patnje je bilo napretek.
   Unato´┐Ż te´┐Żini staze seniorska ekipa (Bebi´┐Ż Mijo, Kocei´┐Ż Marin i Maroje ´┐Żo´┐Żi´┐Ż) je osvojila prvo mjesto, a zaslu´┐Żeno je i mno´┐Żtvo pojedina´┐Żnih medalja po kategorijama. Veteranska ekipa je ostala bez plasmana zbog odustajanja Branka Tucaka nakon prvog tr´┐Żanja.

   Ve´┐Ż iste ve´┐Żeri smo se vratili u Split zahvaljuju´┐Żi autoputu i Ivanu Pavi´┐Żu koji je vozio.


   Tekst i fotografije: Mladen Lukovi´┐Ż

slika02

slika01


 


TK Split