Dobro do´┐Żli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi ´┐Żlanak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 

   22. rujna 2013.
   Pore´┐Ż 2013. - zapisana i nezapisana sre´┐Ża
   Postoji sre´┐Ża zapisana i nezapisana 22.09. s 13 malih putnika koji su u Pore´┐Ż donijeli i odnijeli tragove. Postoji sre´┐Ża opisiva i neopisiva od zanosa, mukotrpnog rada, odricanja, boli, gr´┐Żeva....

   Dugo se ´┐Żu´┐Żkalo o dugom triatlonu - polu ironmanu, za mene najva´┐Żnija utrka 2013 godine. Zahvaljuju´┐Żi TK Swibiru odr´┐Żano je otvoreno prvenstvo Hrvatske (pojedina´┐Żno i ekipno) u predivnom istarskom gradu, Pore´┐Żu. TK Split nastupio je u jakom i mnogobrojnom sastavu: Koce, Pa´┐Żo, Riki, Vuko, Mandu´┐Żi´┐Ż, Pezelj, Dario, Pape i Mihalj te Neve, Ana, Kove i Nate.
porec2013

   Na put o´┐Żima punog sjaja, krenili smo u petak rano popodne, s dva kombija. Barba Pavi´┐Ż i Vuko su nas sretno doveli kroz nekoliko pit stopova uva´┐Żavaju´┐Żi sve na´┐Że dje´┐Żje zahtjeve ´┐Ż pi´┐Ż pauza i gladi´┐Ż do predivnih apartmana u Pore´┐Żu. Udaljeni tek 10 min nizbrdo bikama od starta ove velike utrke, smje´┐Żtajem smo bili prezadovoljni. Velike oku´┐Żnice, dobro iskori´┐Żten kamin, tabor TK Splita i TK Podstrane o´┐Żivio je cijelo susjedstvo.

   Tu prvu no´┐Ż nekolicina nas je iskoristila za uhvatit kvalitetne sate sna kao bitan faktor za dobar rezultat. Dio ekipe je ipak oti´┐Żao u istra´┐Żivanje Pore´┐Ża i njegove no´┐Żne scene s kojom nisu bili ba´┐Ż jako odu´┐Żevljeni. Turisti´┐Żka sezona se ve´┐Ż podosta ugasila i grad je bio poprili´┐Żno tih.

   Osvanilo je sun´┐Żano subotnje jutro, kao stvoreno za isprobavanje ´┐Żbajk´┐Ż staze, upijanje kvalitete ceste (rupa i ostalih zamki), ocjena te´┐Żine s obzirom na uzbrdice i tiha priprema taktike. Kako je u raspisu bilo navedeno da se vozi 5 krugova od po 17 km obilazak staze je trajao poprili´┐Żno kratko ´┐Żto je i primjereno danu uo´┐Żi natjecanja. Obavljeno. Mu´┐Żki dio ekipe je za to vrijeme isprobao odijela za plivanje, nezaobilazna kava na suncu te nakon toga razgled biciklisti´┐Żke i trka´┐Żke staze. Za na´┐Że dalmatinske pojmove zaklju´┐Żila sam izrazito ravna i laka staza i za bajk i za run. Zadovoljna.

   Obavili smo i posljednje slu´┐Żbene prijave, pokupili multipower kesice s darovima, ´┐Żipovima i naljama, kako bi ispunili sve na´┐Że doma´┐Że zadatke potrebne za trku. Mno´┐Żtvo triatlonskih gusara na jednom mjestu, ´┐Żtandovi sa novom opremom u ´┐Żarkim bojama, cvrkut ljudi, aquatlon utrka....divan prizor sportske arene. Na´┐Ża Dube je debitirala na Aquatlon utrci koja se sastojala od 1 km plivanja i 5 km tr´┐Żanja te je uspje´┐Żno zavr´┐Żila i postavila golemi osmijeh.

   S Vukom nema ´┐Żale ;) pa smo organizirano pokupovali spizu u jednom od velikih marketa, i po´┐Żteno razveselili veliki drveni stol u na´┐Żem taboru. Dimilo se iz kamina zahvaljuju´┐Żi barba Pavi´┐Żu, koke i verdure sa ´┐Żara.... manistri na sto mogu´┐Żih na´┐Żina i salate, prava sportska spiza. Praznik za na´┐Ża nepca i ´┐Żeludac. Al uvik se na´┐Że malo mista i za proteinsku kozmetiku i Papine ´┐Żarolije ;)

   U 19:30, kao pred kakav va´┐Żan ispit, svi natjecatelji okupili smo se na slu´┐Żbenom brifingu gdje smo dobili posljednje upute pred maturu. Slovenac je to obavio na nama jako smije´┐Żan na´┐Żin, rekla bi Ane da smo bolje razumijeli na engleski nego na hrvatski . Shvatili smo sve, na´┐Żin na koji trebamo obi´┐Żi bove, ulasci i izlasci iz tranzicije, distancu koju moramo dr´┐Żati kako ne bi vozili u zavjetrini, 5 krugova, otvoren-zatvoren promet, trka´┐Żku trasu, na´┐Żin pretjecanja...informacije su doprle do na´┐Żih kipu´┐Żih mo´┐Żdanih vijuga i bili smo spremni. Spremni za nove pobjede. ´┐Żetnja prema apartmanima, posljednje finese priprema bicikli i sve dodatne opreme, punjenje mastima, ugljihohidratima i kemijama, no´┐Ż, ti´┐Żina, misli usmjerene prema utrci, san......

   5:00 bu´┐Żenje ratnika. Bu´┐Żenje susjedstva uz Pa´┐Żinu himnu! Motivacija ili stres?! Doru´┐Żak, wc, punjenje bidona za bicikle, obla´┐Żenje, razmi´┐Żljanje. Da, spremna sam i sretna sam ´┐Żto sam tu, na utrci za koju sam se spremala 9 mjeseci i ostatak ´┐Żivota. Idem dat sve od sebe na pametan na´┐Żin, borit se i u´┐Żivat u toj borbi. Odlu´┐Żila sam ne plivat u neopren odijelu iako bi dobila neke 2 minute na vremenu i istovremeno 2 mmola mlije´┐Żne kiseline. More je idealne temperature da se manje umorim bez odijela ´┐Żto anulira kiseljenje tijela izazvano odijelom.

   Spustili smo se do starta, postavili bicikle na svoje mjesto. 200 natjecatelja, budno u vrijeme kada ve´┐Żina jo´┐Ż spava, nestrpljivo je ´┐Żekalo start dugog triatlona. Nekoliko debitanata me´┐Żu nama : Ane i Kove, a mo´┐Żda i pokoji mu´┐Żki, bili su spremni za 1,9 km plivanja, 85 km bicikle i 20 km tr´┐Żanja. Zavidno!

  

   8:00 netko je dao start. Na brzinu, u magli i suncu, u polusvijesti bila san u moru i plivala prema prvoj bovi po Kocei´┐Żevim nogama. Vrijeme prolazi, ja gu´┐Żtam i sve vi´┐Że zaostajem. Al' ne zamaram se jer uistinu u´┐Żivam. Podosta gu´┐Żve na samom startu, pliva´┐Żi ispod, sa strane, noga u prsa, povla´┐Żenje za noge, guranje, laktanje sve je to dio triatlona i masovnog starta.
   Nakon prve bove situacija je ´┐Żi´┐Ż´┐Ża, i dalje iman svoj ritam, bove prolaze, prolazi i prvi krug. Izlazak iz mora, ponovo skok i jo´┐Ż jedan krug. Doimaju se jako brzi i kratki, ´┐Żta zna´┐Żi dobro je, lako je. Zavr´┐Żava i posljednji drugi krug, sti´┐Ż´┐Żem ´┐Żtopericu na 25:01 i tr´┐Że´┐Żi kroz tranziciju ponavljam redosljed ´┐Żta i kako obu´┐Żi da sam spremna za bajk dionicu. Navla´┐Żim kacigu, cvike, drage roze komprese, i sve ostalo osim broja. Aha, broj, jednom rukom, ne, puka je la´┐Żtik, ajoj! Fala mornarskim vje´┐Żtinama pa sam uspila zavezat kvalitetan ´┐Żvor jednom rukom.
   Napokon na krilima canyona, moje nove, brze tt bike. Krenila sam polako prvih 5 km, nau´┐Żena iskustvom na prija´┐Żnjim trkama, do´┐Żekala da me prve dvije ´┐Żene prestignu i preostalih 80 km dr´┐Żala isti ritam i isti razmak za njima. 10´┐Żak metara koliko je trebalo po´┐Żtivat pravila ´┐Żnon draftinga´┐Ż. Bez ikakvog posebnog umora ili krize odvozila sam 5 krugova. Grupe biciklista su nas prestizale, ne pre´┐Żesto ali smo odoljele isku´┐Żenjima da se ´┐Żlepamo u zavjetrini. To me u´┐Żinilo jako ponosnom.
   Ulazim u T2 tranziciju i ponovo sti´┐Ż´┐Żem ´┐Żtopericu. 2h28min. Vau. Dosta brzo za moja o´┐Żekivanja. U jednom trenutku pro´┐Żao me osje´┐Żaj jecanja, i sre´┐Że da je to jako dobro, da sam ponosna na sebe i dosada´┐Żnji tijek utrke. Patike na noge, kacigu sam zamijenila malom bijelom kapicom, okrenula broj sprijeda i krenula u najdra´┐Żu avanturu zvanu tr´┐Żanje.
   Taktika za run je bila dr´┐Żat tempo 5 :00 min po km, i ne br´┐Że od toga, ´┐Żto u kona´┐Żnici dovede do rezultata od 1:45 za 20 km tr´┐Żanja. ´┐Żesto bih na utrkama poslu´┐Żala snagu srca i ´┐Żelje pa krenula br´┐Żim tempom pa bi to rezultiralo drasti´┐Żnim padom tempa u drugoj polovici ukupne dionice. Prate´┐Żi prolaze, shvatila sam da sam ne´┐Żto sitno br´┐Ża od ´┐Żeljenog tempa, da se i dalje osje´┐Żam mo´┐Żno i svje´┐Że, i nasmijano i da se kilometri tope a ja u´┐Żivam. Predivan osje´┐Żaj. Jednom oko 13 km su mu pokucali prvi znakovi gr´┐Żeva u kvadricepse. Zaputila sam pogled prema nebu i upitala: Bo´┐Że, jeli snaga volje ja´┐Ża od snage vjere? Nevjerojatnom brzinom gr´┐Żevi su nestali. HVALA. Osmjehnula sam se i nastavila malo br´┐Że jo´┐Ż krug ipo. Ne´┐Żto kasnije eto Kuce za petama i ka´┐Że:
   ´┐Żajde Neve stisni to jo´┐Ż malo´┐Ż ( a preostalo je jo´┐Ż samo 1,5 km ) do cilja.
   ´┐ŻStisni da bude ispod 4:30´┐Ż. Odmahnila sam rukom, i promrmljala
   ´┐Żma daj Kuco dr´┐Żim ja svojih 5:00´┐Ż, smatraju´┐Żi pritom da on misli na tempo po km. Opet pogled na sat i ukupno vrijeme trajanja trke. Tada su noge poletile, no´┐Żena nekim dobrim vibracijama i zadovoljstvom ugledala sam vrata. Vrata cilja i sat koji se zaustavio na 4:30 i ne´┐Żto sitno. Preplavio me je osje´┐Żaj zadovoljstva. Gro´┐Ż´┐Że je pobrano!!!!

   Nakon sat i pol do´┐Żekala sam na´┐Żu posljednju i prvu natjecateljicu Marinu Kova´┐Żi´┐Ż na koju sam kao trener i sporta´┐Ż jako ponosna. Ma svaka ´┐Żast svima koji su se natjecali i zavr´┐Żili ovu nimalo laku utrku!

porec2013   Pore´┐Żko popodne iskoristili smo za odmor i malo sna pa je usljedilo progla´┐Żenje. Ve´┐Żina nas dobila bi upalu mi´┐Żi´┐Ża samo od penjanja na postolje. Tako se Koce bar 5 puta popeo, Ane i ja nekoliko.
   Velika, mo´┐Żda i najve´┐Ża satisfakcija ovog prvenstva bila je kad sam ugledala TK Split na 2. Mjestu ukupno, kao tim, kao klub! I u mu´┐Żkoj i u ´┐Żenskoj konkurenciji. Bravo mi. Potvrda kvalitete rada svih nas pojedina´┐Żno, i timski. Timski mislim na sve motiviraju´┐Że trenutke na sablasnom Marjanu ili bazenu, zimi, po ki´┐Żi i mraku, kad pojedini glas kao iskrica zapali ova dje´┐Żja sportska srca puna ´┐Żelje. Kad pojedini glas op´┐Żini du´┐Żu i opije ma´┐Żtu ne´┐Żim poput sna za novim trkama, novim sportskim i ´┐Żivotnim pobjedama. Veliko hvala svakom tom malom al' bitnom pojedincu, triatloncu.
   Tada sam bila jako ponosna na sve nas. Zajedno rastemo.

   Ni´┐Żta, sjeli smo u kombi ´┐Żuvaju´┐Żi te veli´┐Żanstvene prizore, postavili nove zastave u na´┐Ża srca i pomalo za´┐Żli duboko u no´┐Ż sami sa svojim mislima, od punine, od ljepote od jo´┐Ż jednog ostvarenog sna.

porec2013  


Teksta napisala: Nevenka ´┐Żuk


 


TK Split