Dobro došli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi članak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 

   7. srpnja 2013.
   17. Zagreb open 2013.
   Dana 6.7.2013, članovi TK Split su se uputili u prijestolnicu Lijepe Naše na 17. Zagreb open, koji se održavao sutradan, u nedjelju. Neki su išli kombijem, neki autima (hvala Levačiću, Paviću i ostalima), a većina nas je došla dan prije i smjestili smo se u vojarnu u predvečerje.
   Dosadu su neki ubili pizzon, dok smo se Krešo i ja rastrčali na tartanu po kojem gaze hrvatski, ali i strani vojnici (Ameri su igrali balun).

   Vrijeme nam nije bilo baš naklonjeno kako na autocesti, tako i na trci. U(ne baš sjajnoj) organizaciji TK Zagreb održane su 3 trke: aquatlon, supersprint i olimpijski triatlon na kojima je nastupio velik broj natjecatelja, a mi smo se rasporedili na 2 trke.
   Na supersprintu su boje našeg kluba branili Josipa Cecić-Vidoš i Luka Komić. Oboje su osvojili medalje u kategoriji mlađih juniora, Luka srebro, Josipa broncu, uz to je Luka dobrom vožnjom po kiši došao do 3. mjesta sveukupno. Uz njih je nastupio i Marino Jukić koji je osvojio 3. mjesto u kategoriji juniora.

zg2013   Start elite triatlonaca i dobnih kategorija je bio odvojen, a prvi na red su dosli elite. Na startu je bilo 20-ak triatlonaca, među njima Srđan Latinović i ja. Plivala su se 2 kruga u trokutu od 750m, bez inače popularnog izlaska iz vode na kraju prvog kruga.
   Tu dionicu je najbrze odradio Matija Lukina, a iza njega smo slijedili: ja, Bajai (Mađar), Krivec, Jagušt i Kiraly (Mađar) koji su ujedno formirali prvu skupinu i na biciklu.
   Nažalost grupa mi se u jednom trenutku odvojila i koliko god sam se mučio spojit grupu, nije mi pošlo za rukom. Solo sam vozio 2 kruga (vozilo se 6 krugova oko Jaruna), kad me stigla grupa Patrčević, Šporar, Jakovac, Franjić. Tempo grupe je bio slab, iako smo svi davali ujednačene smjene, neki se uopće nisu trudili da održe razliku pred 3. grupom. Očekivano se dogodilo u zadnjem krugu, pridruzila nam se skupina od 5-6 vozača među kojima su bili Petković, Latinović i Krivec(nažalost probila mu se zadnja guma, a rezervno kolo je bilo u autu, stoga je na mijenjanju kola izgubio 5 min i priliku za vrhunskim rezultatom). U međuvremenu se prva grupa raspala, Mađara Kiralya pratila je ista nesreća kao i Kriveca, te je morao odustati, a neki nisu htjeli surađivati u smjenama, pa su ubrzo napustili grupu.
   U svakom slučaju brzo je došao trkački dio i tu je trebalo oprezno krenuti i pravilno rasporedit preostalu snagu. Već nakon prvog kruga trčanja od 2.5 km se moglo nesto prognozirat, iako su se niže u poretku vodile borbe, a neki su čak imali dodatnu pomoć; biciklističku pratnju kolege iz kluba.
   Pobijedio je Peter Bajai, novi prvak Hrvatske u olimpijskom triatlonu je postao Matija Lukina, a postolje su popunili Eugen Jagušt, odnosno Dejan Patrčević kao 3. na PH. Srđan je završio na 14. mjestu, a ja kao 8. na PH i ujedno svom prvom olimpijskom triatlonu. Nije bilo podjele medalja po kategorijama (inače je lani bilo PH za U23, stoga bi prvak Hrvatske trebao biti Matija Krviec, a ja drugi, no kako je i u Varaždinu ta kategorija čudom nestala, iako je organizator dan prije potvrdio da će biti, sve je ostalo po starom), već samo za utrku koja je startala u podne, 1 sat nakon nas.

   10-ak min nakon nas su startale elite trialonke, a najbrža je bila Daria Pletikapa, nova-stara prvakinja Hrvatske u olimpijskom triatlonu. Druga je bila Zsofia Forro iz Mađarske, treća (ujedno i druga na PH) Tea Miloš, a postolje za PH je zaokružila Maja Bonačić. Naše triatlonke Nevenka Ćuk i Nataša Šustić su završile na 4., odnosno 5. mjestu na PH.

   Na olimpijskom triatlonu za dobne kategorije je nastupilo dosta naših članova, a najbolji rezultat je ostvario Riccardo Kuhar osvojivši 5. mjesto ukupno, a 2. u kategoriji seniori 2. Utrku su uspješno završili: Robert Pezelj (3. u kategoriji V2 ), Dario Kučić (4. u kategoriji V2), Toni Košnjak (10. u kategoriji S2), Ana Aljinović (2. u kategoriji S2), Mladen Levačić (8. u kategoriji V1), Marina Kovačić (3. u kategoriji S2), Romeo Makaj (2. u kategoriji V4). Nažalost Ante Bebić nije završio utrku zbog probušene gume.

   Nakon dodjele medalja uslijedila je tombula, koje je mnoge usrećila, pa i mene, iako nisam ništa osvojio, Josipa je zamijenila svoju nagradu (pumpu) s drugim sretnikom i meni poklonila gumu(hvala!).
   Nakon tombule svi smo se uputili prema Splitu i u večernjim satima stigli doma.

   Slijedeća trka je PH u dugom aquatlonu (2km plivanja i 10km trčanja) na Zadarskim orguljama.

   Na slijedećm linkovima su albumi sa slikama i rezultati po sektorima:
     Grabbar sport - rezultati i
     3sporta - slike


Teksta napisao: Toni Elezović


 


TK Split