Dobro do´┐Żli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi ´┐Żlanak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
 

   7. srpnja 2013.
   17. Zagreb open 2013.
   Dana 6.7.2013, ´┐Żlanovi TK Split su se uputili u prijestolnicu Lijepe Na´┐Że na 17. Zagreb open, koji se odr´┐Żavao sutradan, u nedjelju. Neki su i´┐Żli kombijem, neki autima (hvala Leva´┐Żi´┐Żu, Pavi´┐Żu i ostalima), a ve´┐Żina nas je do´┐Żla dan prije i smjestili smo se u vojarnu u predve´┐Żerje.
   Dosadu su neki ubili pizzon, dok smo se Kre´┐Żo i ja rastr´┐Żali na tartanu po kojem gaze hrvatski, ali i strani vojnici (Ameri su igrali balun).

   Vrijeme nam nije bilo ba´┐Ż naklonjeno kako na autocesti, tako i na trci. U(ne ba´┐Ż sjajnoj) organizaciji TK Zagreb odr´┐Żane su 3 trke: aquatlon, supersprint i olimpijski triatlon na kojima je nastupio velik broj natjecatelja, a mi smo se rasporedili na 2 trke.
   Na supersprintu su boje na´┐Żeg kluba branili Josipa Ceci´┐Ż-Vido´┐Ż i Luka Komi´┐Ż. Oboje su osvojili medalje u kategoriji mla´┐Żih juniora, Luka srebro, Josipa broncu, uz to je Luka dobrom vo´┐Żnjom po ki´┐Żi do´┐Żao do 3. mjesta sveukupno. Uz njih je nastupio i Marino Juki´┐Ż koji je osvojio 3. mjesto u kategoriji juniora.

zg2013   Start elite triatlonaca i dobnih kategorija je bio odvojen, a prvi na red su dosli elite. Na startu je bilo 20-ak triatlonaca, me´┐Żu njima Sr´┐Żan Latinovi´┐Ż i ja. Plivala su se 2 kruga u trokutu od 750m, bez ina´┐Że popularnog izlaska iz vode na kraju prvog kruga.
   Tu dionicu je najbrze odradio Matija Lukina, a iza njega smo slijedili: ja, Bajai (Ma´┐Żar), Krivec, Jagu´┐Żt i Kiraly (Ma´┐Żar) koji su ujedno formirali prvu skupinu i na biciklu.
   Na´┐Żalost grupa mi se u jednom trenutku odvojila i koliko god sam se mu´┐Żio spojit grupu, nije mi po´┐Żlo za rukom. Solo sam vozio 2 kruga (vozilo se 6 krugova oko Jaruna), kad me stigla grupa Patr´┐Żevi´┐Ż, ´┐Żporar, Jakovac, Franji´┐Ż. Tempo grupe je bio slab, iako smo svi davali ujedna´┐Żene smjene, neki se uop´┐Że nisu trudili da odr´┐Że razliku pred 3. grupom. O´┐Żekivano se dogodilo u zadnjem krugu, pridruzila nam se skupina od 5-6 voza´┐Ża me´┐Żu kojima su bili Petkovi´┐Ż, Latinovi´┐Ż i Krivec(na´┐Żalost probila mu se zadnja guma, a rezervno kolo je bilo u autu, stoga je na mijenjanju kola izgubio 5 min i priliku za vrhunskim rezultatom). U me´┐Żuvremenu se prva grupa raspala, Ma´┐Żara Kiralya pratila je ista nesre´┐Ża kao i Kriveca, te je morao odustati, a neki nisu htjeli sura´┐Żivati u smjenama, pa su ubrzo napustili grupu.
   U svakom slu´┐Żaju brzo je do´┐Żao trka´┐Żki dio i tu je trebalo oprezno krenuti i pravilno rasporedit preostalu snagu. Ve´┐Ż nakon prvog kruga tr´┐Żanja od 2.5 km se moglo nesto prognozirat, iako su se ni´┐Że u poretku vodile borbe, a neki su ´┐Żak imali dodatnu pomo´┐Ż; biciklisti´┐Żku pratnju kolege iz kluba.
   Pobijedio je Peter Bajai, novi prvak Hrvatske u olimpijskom triatlonu je postao Matija Lukina, a postolje su popunili Eugen Jagu´┐Żt, odnosno Dejan Patr´┐Żevi´┐Ż kao 3. na PH. Sr´┐Żan je zavr´┐Żio na 14. mjestu, a ja kao 8. na PH i ujedno svom prvom olimpijskom triatlonu. Nije bilo podjele medalja po kategorijama (ina´┐Że je lani bilo PH za U23, stoga bi prvak Hrvatske trebao biti Matija Krviec, a ja drugi, no kako je i u Vara´┐Żdinu ta kategorija ´┐Żudom nestala, iako je organizator dan prije potvrdio da ´┐Że biti, sve je ostalo po starom), ve´┐Ż samo za utrku koja je startala u podne, 1 sat nakon nas.

   10-ak min nakon nas su startale elite trialonke, a najbr´┐Ża je bila Daria Pletikapa, nova-stara prvakinja Hrvatske u olimpijskom triatlonu. Druga je bila Zsofia Forro iz Ma´┐Żarske, tre´┐Ża (ujedno i druga na PH) Tea Milo´┐Ż, a postolje za PH je zaokru´┐Żila Maja Bona´┐Żi´┐Ż. Na´┐Że triatlonke Nevenka ´┐Żuk i Nata´┐Ża ´┐Żusti´┐Ż su zavr´┐Żile na 4., odnosno 5. mjestu na PH.

   Na olimpijskom triatlonu za dobne kategorije je nastupilo dosta na´┐Żih ´┐Żlanova, a najbolji rezultat je ostvario Riccardo Kuhar osvojiv´┐Żi 5. mjesto ukupno, a 2. u kategoriji seniori 2. Utrku su uspje´┐Żno zavr´┐Żili: Robert Pezelj (3. u kategoriji V2 ), Dario Ku´┐Żi´┐Ż (4. u kategoriji V2), Toni Ko´┐Żnjak (10. u kategoriji S2), Ana Aljinovi´┐Ż (2. u kategoriji S2), Mladen Leva´┐Żi´┐Ż (8. u kategoriji V1), Marina Kova´┐Żi´┐Ż (3. u kategoriji S2), Romeo Makaj (2. u kategoriji V4). Na´┐Żalost Ante Bebi´┐Ż nije zavr´┐Żio utrku zbog probu´┐Żene gume.

   Nakon dodjele medalja uslijedila je tombula, koje je mnoge usre´┐Żila, pa i mene, iako nisam ni´┐Żta osvojio, Josipa je zamijenila svoju nagradu (pumpu) s drugim sretnikom i meni poklonila gumu(hvala!).
   Nakon tombule svi smo se uputili prema Splitu i u ve´┐Żernjim satima stigli doma.

   Slijede´┐Ża trka je PH u dugom aquatlonu (2km plivanja i 10km tr´┐Żanja) na Zadarskim orguljama.

   Na slijede´┐Żm linkovima su albumi sa slikama i rezultati po sektorima:
     Grabbar sport - rezultati i
     3sporta - slike


Teksta napisao: Toni Elezovi´┐Ż


 


TK Split