Dobro došli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi članak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
    18. srpnja 2010. - Gornja Stubica - sprint triatlon


   Romeo Makaj:

Moje viđenje triatlona u G. Stubici   Evo prvi puta pišem neki izvještaj sa utrke i nadam se da ćete dobiti djelomičnu sliku sa triatlona u G. Stubici.
   Ujutro u 5 i 40˝ u trajektnoj luci našli smo se Ivica Šošić i moja malenkost. Uskoro je došao trajekt sa Brača i iz njega je izašao crni kombi. U njemu su bili Bračani Tin Bulić (kadet) i Zdenka Kučić (kadetkinja). Pošto smo ukrcali bicikle ( nije ih trebalo posebno slagati jer je bilo mnogo mjesta, Samo smo ih stavili vodoravno sa kombijem ), pošli smo po petoga člana Krešimira Tijardovića koji nas je čekao u Žrnovnici. Vozač je bio Tinov otac.
   Vrijeme je bilo ugodno, putnici malo pospani i uglavnom uz jedno kratko zaustavljanje prošli smo Zagreb za za jedno četiri sata vožnje. U Donjoj Stubici uhvatio nas je pljusak, a u G. Stubici vrijeme je bilo bez kiše. Stigli smo u 10 30'' na vrijeme za 4 i po sata vožnje.

   Poslije uobičajene procedure ( prijave, malo odmora ) krenuli smo kombijem prema jezeru Bedekovčina ( oko 20 km ). Tamo smo bili oko 12 sati i tu su počele pripreme za utrku. Neki su tražili WC kojega nema ( jedino nam je preostala livada, grmlje ). Nakon pola sata prije utrke, bio sam kraj Šošićevog bicikla i nešto je počelo šištati. Guma je izdušila iz čistoga mira. Ubrzo je stigao i Ivica i dao se na promjenu buvela. Moja malenkost bila je zauzeta sa sređivanjem stvari u zoni kad se opet pojavio Ivica i tražio novi treći buvel, jer mu je i drugi izdušio( do utrke je ostalo manje od 15 minuta). Jedan triatlonac mu je ponudio svoj buvel, Ali je imao široki ventil. Tako je Ivica morao krpati stari buvel. Već su natjecatelji pozvani na start za plivanje, kad je Ivica uletio u vodu (baru) i ipak stigao na početak utrke.
   Utrka nikako da počne jer se triatlonci nikako nisu htjeli povući do ravnine sa postavljenom tablom. Nakon što se organizator Lukina dosta izvikao, Start je nekako uspio.
   Sa svog stanovišta mogu reći da sam krenuo u grupi, prvi krug dosta popio prljave vode, naočale mi nisu puno pomogle u plivanju jer se ništa ne vidi, drugi krug otplivao nešto bolje ( nije bilo gužve ), Tijardović i Šošić bili su daleko naprijed. Plivalo se dva kruga. Kadeti su startali 15 minuta kasnije. Zaboravio sam napomenuti da je Zdenka imala poveći zavoj na stopalu ( Dan prije prijateljica ju je gurnula na neke stijene i bila joj je posjekotina na donjem dijelu stopala- veći dio kože se odvojio od mesa ).
   Biciklistički dio vozio se do G. Stubice,malo je ravan, malo bregovit. Uglavnom su većina triatlonaca bili naprijed. Mene je uhvatio jedan Slovak, tada smo se mijenjali u vodstvu ( doduše vodio sam veći dio, te me je na bregovitom dijelu pri kraju ostavio nekih 50 metara ).
   Trčalo se 2 kruga, staza je na dva mjesta sa usponom. U prvom krugu prošao me Tijardović, a poslije i Šošić koji su hitali prema cilju.

   Uglavnom svi su završili utrku ( vjerojatno je najteže bilo ozlijeđenoj Zdenki ). Poslije utrke napravili smo zajedničku fotografiju kraj zrakoplova, i pošli na okrijepu. Za okrijepu je bilo manistre i kolača, a za piće sokovi i pive. Uz ugodno časkanje u hladovini čekali smo proglašenje pobjednika. Inače utrka je bila otvorenog tipa ( Bilo je Slovenaca, Talijana, Slovaka…)

   Medalje su osvojili Tin Bulić – ukupno treći među kadetima
       Ivica Šošić – ukupno prvi među veteranima 3
       Krešimir je ukupno bio 9 među seniorima 1
       Zdenka Kučić je bila ukupno 5 od kadetkinja
      Moja malenkost je stigla ukupno treća među veteranima 3 ( pretekao me Slovak )

   Za Split smo krenuli u 4 i 40'' i za šest sati vožnje, sporednom cestom, bez odmora stigli kući.


Tekst napisao: Romeo Makaj
 


TK Split