Dobro do´┐Żli na web stranice Triatlon Kluba Split.
 
 
 
Danas je godine      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Odaberi ´┐Żlanak
 
 
  Godina 2016.
 
  Godina 2015.
 
  Godina 2014.
 
  Godina 2013.
 
  Godina 2012.
 
  Godina 2011.
 
  Godina 2010.
 
  Godina 2009.
 
  Godina 2008.
 
  Godina 2007.
 
  Godina 2006.
 
 
 
 
 
 
 
  Sponzori
 
 
 
mark2  
mark2  
 
 
 
 
extreme shop 
 
 
 
peloton  
 
 
 
 
 
 
 
  Klub partner
 
Stranice_MK_Marjan 
 
 
 
 
 
 
 
    18. srpnja 2010. - Gornja Stubica - sprint triatlon


   Romeo Makaj:

Moje vi´┐Żenje triatlona u G. Stubici   Evo prvi puta pi´┐Żem neki izvje´┐Żtaj sa utrke i nadam se da ´┐Żete dobiti djelomi´┐Żnu sliku sa triatlona u G. Stubici.
   Ujutro u 5 i 40´┐Ż u trajektnoj luci na´┐Żli smo se Ivica ´┐Żo´┐Żi´┐Ż i moja malenkost. Uskoro je do´┐Żao trajekt sa Bra´┐Ża i iz njega je iza´┐Żao crni kombi. U njemu su bili Bra´┐Żani Tin Buli´┐Ż (kadet) i Zdenka Ku´┐Żi´┐Ż (kadetkinja). Po´┐Żto smo ukrcali bicikle ( nije ih trebalo posebno slagati jer je bilo mnogo mjesta, Samo smo ih stavili vodoravno sa kombijem ), po´┐Żli smo po petoga ´┐Żlana Kre´┐Żimira Tijardovi´┐Ża koji nas je ´┐Żekao u ´┐Żrnovnici. Voza´┐Ż je bio Tinov otac.
   Vrijeme je bilo ugodno, putnici malo pospani i uglavnom uz jedno kratko zaustavljanje pro´┐Żli smo Zagreb za za jedno ´┐Żetiri sata vo´┐Żnje. U Donjoj Stubici uhvatio nas je pljusak, a u G. Stubici vrijeme je bilo bez ki´┐Że. Stigli smo u 10 30'' na vrijeme za 4 i po sata vo´┐Żnje.

   Poslije uobi´┐Żajene procedure ( prijave, malo odmora ) krenuli smo kombijem prema jezeru Bedekov´┐Żina ( oko 20 km ). Tamo smo bili oko 12 sati i tu su po´┐Żele pripreme za utrku. Neki su tra´┐Żili WC kojega nema ( jedino nam je preostala livada, grmlje ). Nakon pola sata prije utrke, bio sam kraj ´┐Żo´┐Żi´┐Żevog bicikla i ne´┐Żto je po´┐Żelo ´┐Żi´┐Żtati. Guma je izdu´┐Żila iz ´┐Żistoga mira. Ubrzo je stigao i Ivica i dao se na promjenu buvela. Moja malenkost bila je zauzeta sa sre´┐Żivanjem stvari u zoni kad se opet pojavio Ivica i tra´┐Żio novi tre´┐Żi buvel, jer mu je i drugi izdu´┐Żio( do utrke je ostalo manje od 15 minuta). Jedan triatlonac mu je ponudio svoj buvel, Ali je imao ´┐Żiroki ventil. Tako je Ivica morao krpati stari buvel. Ve´┐Ż su natjecatelji pozvani na start za plivanje, kad je Ivica uletio u vodu (baru) i ipak stigao na po´┐Żetak utrke.
   Utrka nikako da po´┐Żne jer se triatlonci nikako nisu htjeli povu´┐Żi do ravnine sa postavljenom tablom. Nakon ´┐Żto se organizator Lukina dosta izvikao, Start je nekako uspio.
   Sa svog stanovi´┐Żta mogu re´┐Żi da sam krenuo u grupi, prvi krug dosta popio prljave vode, nao´┐Żale mi nisu puno pomogle u plivanju jer se ni´┐Żta ne vidi, drugi krug otplivao ne´┐Żto bolje ( nije bilo gu´┐Żve ), Tijardovi´┐Ż i ´┐Żo´┐Żi´┐Ż bili su daleko naprijed. Plivalo se dva kruga. Kadeti su startali 15 minuta kasnije. Zaboravio sam napomenuti da je Zdenka imala pove´┐Żi zavoj na stopalu ( Dan prije prijateljica ju je gurnula na neke stijene i bila joj je posjekotina na donjem dijelu stopala- ve´┐Żi dio ko´┐Że se odvojio od mesa ).
   Biciklisti´┐Żki dio vozio se do G. Stubice,malo je ravan, malo bregovit. Uglavnom su ve´┐Żina triatlonaca bili naprijed. Mene je uhvatio jedan Slovak, tada smo se mijenjali u vodstvu ( dodu´┐Że vodio sam ve´┐Żi dio, te me je na bregovitom dijelu pri kraju ostavio nekih 50 metara ).
   Tr´┐Żalo se 2 kruga, staza je na dva mjesta sa usponom. U prvom krugu pro´┐Żao me Tijardovi´┐Ż, a poslije i ´┐Żo´┐Żi´┐Ż koji su hitali prema cilju.

   Uglavnom svi su zavr´┐Żili utrku ( vjerojatno je najte´┐Że bilo ozlije´┐Żenoj Zdenki ). Poslije utrke napravili smo zajedni´┐Żku fotografiju kraj zrakoplova, i po´┐Żli na okrijepu. Za okrijepu je bilo manistre i kola´┐Ża, a za pi´┐Że sokovi i pive. Uz ugodno ´┐Żaskanje u hladovini ´┐Żekali smo progla´┐Żenje pobjednika. Ina´┐Że utrka je bila otvorenog tipa ( Bilo je Slovenaca, Talijana, Slovaka´┐Ż)

   Medalje su osvojili Tin Buli´┐Ż ´┐Ż ukupno tre´┐Żi me´┐Żu kadetima
       Ivica ´┐Żo´┐Żi´┐Ż ´┐Ż ukupno prvi me´┐Żu veteranima 3
       Kre´┐Żimir je ukupno bio 9 me´┐Żu seniorima 1
       Zdenka Ku´┐Żi´┐Ż je bila ukupno 5 od kadetkinja
      Moja malenkost je stigla ukupno tre´┐Ża me´┐Żu veteranima 3 ( pretekao me Slovak )

   Za Split smo krenuli u 4 i 40'' i za ´┐Żest sati vo´┐Żnje, sporednom cestom, bez odmora stigli ku´┐Żi.


Tekst napisao: Romeo Makaj
 


TK Split